R9 380 Oyunlarda FPS Sorunu

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Sistemim:
FX 770K 3.5GHZ (3.9GHZ OC)
COOLER MASTER K350 KASA
R9 380 ASUS STRİX OC
8 GB DDR3 1600 MHZ RAM
MSİ 7950-S ANAKART
WİNDOWS 10 HOME 64 BİT

Sorunum sadece ETS 2 ve birkaç başka oyunda oluyor. ETS 2'de şehir içi 15-30 FPS alıyorum en yüksek ayarlarda ama onun dışında her yerde 80-130 FPS alıyorum. Nedeni nedir acaba ?

Ve GTA 5'de her şey en yüksek, Advanced Grapichs kapalı, 2x MSAA açık çim kalitesi High bu şekilde benchmark testinde son sahne olan araba sahnesi dışında 40-50 FPS ama araç ilerlerken 25-30 FPS alıyorum. Diğer türlü oyun içinde 35-50 FPS. Birde gece FPS 7-8 daha fazla oluyor.

Başka hiçbir oyunda sıkıntı yok.
Dirt Rally, Shadow of Mordor, Tomb Raider 2013 gibi oyunlarda Ultra ayarlarda rahat bir şekilde 50-60 FPS'de oynuyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar neden bahsediyorsunuz? İşlemciye hız aşırtma yapılacak ve siz MSI Afterburner öneriyorsunuz AMD OverDrive programını kullanabilirsin fakat bilgin yoksa internetteki AMD Overdrive rehberlerine bakmanı tavsiye ederim.

Ekran kartı için söyledim. ETS2 çok optimize bir oyun sayılmaz ne kadar OC o kadar iyi FPS açısıından.

İşlemciye hız aşırtma yapman o kadar yüksek oranda FPS düşüşlerini düzeltemeyecektir. İşlemciye yapılan Ghz yüklenmesi büyük hatta orta miktarda FPS artmasına neden olmaz arkadaşlar. Tek alternatifin uygun olduğun bir zamana bileşenlerini değiştirmek.

Örnek olarak söylüyorum stok G3258 ile OC G3258 testlerine bir bakın derim. Arkadaşın işlemcisinin tek çekirdek performansı düşük OC yapması arada oluşan FPS düşüşlerini engelleyebilir.

Örnek olarak söylüyorum stok G3258 ile OC G3258 testlerine bir bakın derim. Arkadaşın işlemcisinin tek çekirdek performansı düşük OC yapması arada oluşan FPS düşüşlerini engelleyebilir.
Cevaplar için saolun. Hepinizin önerilerini dikkate alacağım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…