R9 380 sistem birden donuyor ve güç tuşundan kapatmak gerekiyor

halil71

Megapat
5-6 yıldır sıkıntısız kullandığım bilgisayarım 2 gündür oyunlara girince 1-2 dakika sonra aniden donuyor ve donduğu sırada kulaklıktan cızırtı tarzı bir ses geliyor. Klavyedeki RGB ışıkları falan sönüyor ama bilgisayar öylece donuk ekranda kalıyor. Donduktan sonra güç tuşuna basarak kapatmak zorunda kalıyorum. Kapattıktan sonra tekrar açmak için tuşa bastığımda ekrana görüntü gelmiyor. Donma sonrasında hemen değil de 2-3 dk sonra başlatınca ekrana görüntü geliyor. Normalde hiç böyle bir şey yapmazdı 2 gündür yapıyor. Bilgisayarı normal kullanırken sıkıntı yok ama oyunlara girdikten sonra böyle yapıyor.

Sistemim:
Anakart: MSI B150 Bazooka.
Ekran kartı: AMD R9 380.
İşlemci: i5 6500 SKylake.
RAM: Kingston HyperX Fury DDR4 16 GB.
SSD: Samsung 870EVO (6-7 aylık ürün)
HDD: WD Blue 1 TB.

Driverı sil eskiden kullandığın sürücüye geç.

Son zamanlarda herhangi bir driver güncellemesi yapmadım ki. Eğer PC ben fark etmeden kendi yaptıysa bilmiyorum.

Yapmış olma ihtimaline karşı.

Aygıt Yöneticisi görüntü bağdaştırıcıları ekran kartı sağ tık özelliklerden bir kontrol et istersen.

Yapmış olma ihtimaline karşı.

Eki Görüntüle 1732876

Aygıt Yöneticisi görüntü bağdaştırıcıları ekran kartı sağ tık özelliklerden bir kontrol et istersen.

En son 2021 de güncellenmiş. Bu arada 1 saat önce bilgisayarı sıfırladım düzelir diye gene düzelmemişti onu konuya yazmayı unuttum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230408_232843.jpg
    140,1 KB · Görüntüleme: 16
Arızanın nerede olduğu nasıl bulabiliriz. Donanımsal mı yazılımsal mı birdenbire olmasına anlam veremiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…