R9 380 sistem FPS düşüş sorunu

SGMS

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim;

16 GB Single DDR4 2133 MHz RAM
MSI R9 380 Gaming 4G Ekran Kartı
MSI Bazooka Anakart
Intel İ5 6402P işlemci
WD 1TB 7200 RPM HDD
Windows 10 Home

Arkadaşlar sistemi toplayalı 1 ay oldu tüm driverları güncelledim ama PC'yi bir türlü tam randımanda çalıştıramadığıma inanıyorum. Çünkü sürekli bir sorunlar zinciriyle uğraşıyorum. Tüm oyunlarda bir anlık FPS düşmesi yaşamaktayım. Bu oyundan oyuna değişiyor. Milisaniyelik bir takılma ama bazen sinir bozucu olabiliyor.

Örneğin ;
GTA V'de ultra ayarlarda 70 FPS alıyorken bir anda 35-40 oluyor ve takılma yaşanıyor. Özellikle araba kullanırken olmakta.
CS GO'da 300 FPS sabit alıyorken arada 100'lere düşüyor ve tekrar 300 FPS'ye çıkıyor.

Forumda bir çok konu açılmış hepsini okudum SSD olmadığından veya RAM düşüklüğünden olabileceğini yazmışlar.

Birde 2500 TL ile sistem toplama rehberindeki oyun testlerinde i3 işlemci ve GTX 950 benim dediklerimden daha iyi bir FPS sonucu elde etmişler. Bir yerde sıkıntı var ama çözemedim. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD veya RAM ile bir ilgisi yoktur. Bahsettiğiniz oyunlar 16GB RAM isteyecek kapasitede değiller. Bu sorun ile ilgili çok fazla konu açıldı. Umarım bir yetkili uğrar ve neden kaynaklandığını açıklar.

SSD veya RAM ile bir ilgisi yoktur. Bahsettiğiniz oyunlar 16GB RAM isteyecek kapasitede değiller. Bu sorun ile ilgili çok fazla konu açıldı. Umarım bir yetkili uğrar ve neden kaynaklandığını açıklar.

Afterburner programı ile OSD göstergesini kontrol ettiğimde. CPU kullanımının yüzde 90 olup GPU Kullanımının yüzde 60 lar da olduğunu farkettim. Sorun bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum . Çünkü dediğiniz gibi ram kullanımı yüzde 35 gözüküyor.

Afterburner programı ile OSD göstergesini kontrol ettiğimde. CPU kullanımının yüzde 90 olup GPU Kullanımının yüzde 60 lar da olduğunu farkettim. Sorun bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum . Çünkü dediğiniz gibi ram kullanımı yüzde 35 gözüküyor.
Peki bu devamlı mı böyle yoksa FPS drop yaşadığınız zaman mı böyle oluyor? Eğer drop yaşadığınız zaman böyleyse normal değerleri de yazar mısınız?

Tamam sorun sanırım şimdi anlaşıldı. CPU darboğazı yaşıyorsunuz. Ekran kartının tam performansından yararlanmadığınız için veri yükleme işinin büyük kısmını işlemci üstleniyor bu da darboğaza ve ara sıra takılmalara neden olur. İşlemciniz ekran kartınızı besleyebilecek bir işlemci. Bu yüzden ayarları ultraya alıp 1920x1080 çözünürlüğü tercih ettiğiniz zaman sorununuz ortadan kalkacaktır.

Valla kardeşim Allah razı olsun senden. 1920x1080 e aldım 70 FPS hatta 2560x1440 da bile denedim 50 FPS. Full ayarlarda. GPU Kullanımı yüzde 100 , CPU kullanımı yüzde 70 en fazla. Drop sorunuda kalktı. İşlemci kullanımının yüzde 70 olması normal değil mi ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı