R9 380 Sistem Upgrade Etme

• Konuyu başlatan SmDz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.153

SmDz

Hectopat
Yer
Ankara/Eryaman
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Merhaba arkadaşlar Geçtiğimiz ay 700WThermaltake Psu ve Sapphire R9 380 Nitro O.C 4G Model Ekran kartı aldım Bu ay'da Samsung 850 Evo 120 GB SSD Aldım Sistemimi daha'da geliştirmek istiyorum.

Benim aklımda bir sistem var ancak anakart konusunda biraz şüphelerim var .

İşlemci:Intel core i5 6500
Anakart:MSI H110MGaming PCI 3.0 DDR4
Bellek:2x8 16 GB 2133 MHZ DDR4

Bu sistem biraz pahalı'ya patlıyor tabiki. 16 GB Ram almamın sebebini soracak olursanız günümüz oyunları minimum 5 GB Ram kullanıyor örnek olarak oyundayken ALT+TAB Yapınca sistemdeki o yavaşlığı hissedebiliyorum ve Yayın + Video çekmeye başlamak istiyorum bu yüzden DDR4 16 GB Ram istiyorum. Bir Kriterim'de PCI 3.0 Bir anakart tabiki aradaki fark %1 Deniyor ancak %1 Bile olsa takıntılıyım bu konuya biraz.
(Tercihen Intel , PCI 3.0 , DDR4 16 GB Ve Video - Render - Yayın için güçlü ve uygun bir sistem.)

Şuanki Sistemim şu şekilde
İşlemci:AMD Phenom II X6 1075T 3.1 GHZ
Anakart:Gigabyte GA 880GMA UD2H V2.0
Bellek:2X4 8 GB 1333 MHZ (1.600 İle Çalışıyor)
Ekran Kartı:Sapphire R9 380 Nitro Dual - X 4 GB 256 Bit
Güç Kaynağı:Thermaltake 700W
Kasa:Inwin Dragon Slayer Micro ATX Fileli Gamer Kasa
Bios:Award Modular Bios F5 (Güncel)

Toplam Bütçen 1.400 Kadar. İşlemci Soğutucusu çok acil değil ancak Stok Fan ile ne kadar gidebiliyorum bilemiyorum.

Yardımcı olan Herkes'e Teşekkürler.

400 Liralık bi anakart beni aşıyor ben daha çok işlemciye yüklenmek istiyorum anakart ddr4 pcı 3.0 ve UEFI Olsun bana yeter ancak Söylediğin anakart evet kaliteli ancak beni aşıyor :)

O zaman anakart problem değil şahsi görüşüm asus olsun bari yazılımları daha çok hoşuma gidiyor sade duzenli olduğu için msı yazılımlarıda agrasif

Fakat asus yada msı kartlar arasında yazılım ve ve donanım,olarak fark yok ben sadece asus yazılımlarının hoşuma gittiğini ifade ediyorum

Ethernet kontrolcüsü ve psı-e hattı ön planda internet paketlerinde istediğine öncelik atıyorsun online oyunculuk için önemli ping süresini kısaltıyor gaming denmesinin sebebi bu işte.

i7 den tam performans alamazsın zaten İ5 VAR b150 al ileri donuk olsun var sayalım 2 yıl sonra işlemci,bozuldu yerine yenisini alacaksın baktın ucuz i7 vqr alır takarsın performans kaybı olmaz birazda ileriyi duşun

Peki işlemci ve bellek seçimi 4460 Çok uygun ancak biraz daha ekleyip 6400 alabilirim maximum ekleyerek 6500 alabilirim

i5 6500 yada i5 6600 bunlarda intelin belirttiğine göre i5 6400 ve i5 6600K da olmayan donanımsal casus yazılımlara karşı güvenlik özelliği var. i5 6500 al derim anakartı da h110 alabilirsin sorun teşkil etmez ilerde işlemciyi upgrade etmek istediğinde en fazla 6600 takabilirsin tabiki i7 6700 de takarsın fakat erişim hızı maksimum seviyede olmayacaktır. Sen geleceğide düşün ucuz bir tane B150 anakart al yanına i5 6500 al tamamdır.

B150 anakart alki yıllar sonra i7 6700 takar ömrüneömür katarsın 5-6 yıl gider abi üzmez üzerine su dökmezsen :D

i5 4460 1150 socket yapısına sahip yani anakartıda ona göre alacaksın eski platform DDR3 destekliyor en güncel olan 1151

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı