R9 380 sisteme AMD X4 860K alınır mı?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Sistemim:
  • AMD FX 770K İşlemci
  • 8 GB RAM
  • 600W Cooler-Master Güç kaynağı
  • R9 380 Asus 4 GB
  • Windows 10 ( Son güncelleme kurulu)
  • MSI 2B17 Anakart

Ben bu sistemi 2 yıl önce hazır kasa olarak almıştım. 1 yıl sonra ise güç kaynağı ve ekran kartı alarak yükseltme yaptım (Yanlış bir karar olsa da...)

GTA 5 hariç genelde oyunları yüksek ayarlarda oynuyorum. Bu yaz GTA online oynayacağım yeni aldım ama hangi ayarda olursa olsun 30 FPS ve altına düşüyor. Bütçem kısıtlı en fazla 300 TL bu bütçe ile bu oyunu yazın sıkıntısız nasıl oynayabilirim? Anakartımla aynı soket olan X4 860K alsam sorunum bir nebze olsun çözülür mü?

Sormayı unutmuşum X4 860K almak yerine uzun vadede ne yapmalıyım ?

CPU-GPU kullanım değerlerin neler? Oyunları hangi çözünürlükte oynuyorsun? 1080P de oynayacaksan 860K yeterli olur o karta.
Evet 1080p'de oynayacağım.GTA oyununda online modda bu işlemci ile 50-60 FPS alabilir miyim ? CPU kullanımı genellikle 80-90-100 arası GPU ise anlık değişiyor bazen %100 oluyor araba sürerken ise 0-50 arası oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En düşük ayarlarda çevrimdışı modda 30-40 FPS alıyor videoda online modda o FPS biraz daha düşecek yine şu anki sistemde olduğu için 30 FPS dolaylarında gezecek gibi duruyor.
R9 380 için o ayarları biraz daha yükseltsek o zaman FPS durumu nasıl olur ?

Biraz hız aşırtmayla yeterli olacaktır. Bütçeniz varsa G4560 daha iyi bir tercihtir.
Bütçem şu anlık yok sadece anakart ve işlemci olsa neyse ama DDR4 RAM gerekiyor yanlış bilmiyorsam.

Ayarları yükselttikçe yük ekran kartına bineceği için daha yüksek FPS alabilirsiniz :)
Hocam benim istediğim 1080p çözünürlükte ortalama High ayarlarda online modda en azından 40 FPS üstü almak istiyorum siz beni anladınız sanırım...

Başka fikirler de almak istiyorum arkadaşlar...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı