R9 380 Sisteme Uygun PSU Tavsiyesi

Ekmek

Hectopat
Arkadaşlar, bilgisayarımın sistem özellikleri şunlar:

Gigabyte H97M D3H Anakart
Gskill Ripjaw 2x4 1600 MHz RAM
Hyper 212X İşlemci Soğutucu
İntel i5 4460 İşlemci
Asus Radeon R9 380 Strix Gaming 4GB GDDR5 Ekran Kartı
Caviar Blue 1TB Harddisk
Corsair 120 GB SSD
Vs 550W PSU
2 Tane Ek Fanı

Oyunlara girince bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Tek oynayabildiğim oyun League Of Legends. Diğer CS GO, Max Payne 3, Civilization V vb. oyunları oynayamıyorum. Mağlum dolar hayli bir yüksek tek seferde değiştirmek istiyorum. Oyun oynarken kapanmasın, bana sorun çıkartmasın. Bir PSU öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunuz belirttiğiniz gibi PSU yüzünden ise durum şöyle;

VS serisi kronik sıkıntılı bir seri, forumlara bakarsanız görürsünüz, 550W yetmez derseniz yazdığım gibi 600W olanı alırsınız. Normal şartlar altında çeşitli hesaplayıcılar ile kontrol ettiğim zaman 450W tüketimi olduğunu söylüyor, araya 100 W pay bırakmamız gerekli, dolayısıyla en az 550W ideal 600W oluyor.

Kendinizde bakabilirsiniz.
Cooler Master Power Supply Calculator

Ekran Alıntısısadasdasd.PNG

VS serisi kronik sıkıntılı bir seri, forumlara bakarsanız görürsünüz, 550W yetmez derseniz yazdığım gibi 600W olanı alırsınız. Normal şartlar altında çeşitli hesaplayıcılar ile kontrol ettiğim zaman 450W tüketimi olduğunu söylüyor, araya 100 W pay bırakmamız gerekli, dolayısıyla en az 550W ideal 600W oluyor.

Eki Görüntüle 318012
Vs serisi yenilendi diye biliyorum ses sorunu ortadan kalktı.

Eki Görüntüle 318012
600W'lık olanı tercih edeceğim. Ağzım bir kere yandı benim :)
PSU'nun 80+ olması önemli mi? sizin önerdiğinizde 80+ var mı?

@Ekmek 80+ sadece sembolik bir damga değil, kullanılan bileşenlerin bile kalitesini belirler 80+ olması gerekiyor. Evga'nın modellerinin büyük bölümde 80+ var.

12V kanalından 588W veriyor. EVGA 100-W1-0600-K2 600W Güç Kaynağı 100-W1-0600-K2 - Nanokatalog

Biraz daha iyi ve modüler olsun derseniz: EVGA 650W ATX Gri Güç Kaynağı 220-B3-0650-V2 - Nanokatalog

Tabii illa Evga şart değil, 12V kanalı üzerinden toplam kapasitenin en az %85'ini verebilecek ürünlerde alabilirsiniz.

Son düzenleme:
@Ekmek 80+ sadece sembolik bir damga değil, kullanılan bileşenlerin bile kalitesini belirler 80+ olması gerekiyor. Evga'nın modellerinin büyük bölümde 80+ var.

12V kanalından 588W veriyor. EVGA 100-W1-0600-K2 600W Güç Kaynağı 100-W1-0600-K2 - Nanokatalog

Biraz daha iyi ve modüler olsun derseniz: EVGA 650W ATX Gri Güç Kaynağı 220-B3-0650-V2 - Nanokatalog

Tabii illa Evga şart değil, 12V kanalı üzerinden toplam kapasitenin en az %85'ini verebilecek ürünlerde alabilirsiniz.
Resimden anladığım kadarıyla. Benim PSU'da sorun var. EVGA kötü bir marka değil ki alınabilir. Ayrıca sizce dolar düşer mi? beklesem mi? :)
Şuan kullandığımda Corsair VS marka, tercih etmiyorum. :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı