R9 380 ve i5 4460 Sıcaklık Değerleri

BurnInMyFire

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Sisteme birkaç gün önce temiz format attım. Uzun zamandır sıcaklık değerleri vs. kontrolü yapmıyordum ve size danışmak istedim. AIDA 64 ve MSI Afterburner'da gözüken değerler hakkında fazla bir bilgim yok açıkçası. Kasa temizliğini en son 7-8 ay önce gelişigüzel yapmıştım. Hiçbir zaman detaylı temizlik yapmadım. Sistemi aşağı yukarı 3 senedir kullanıyorum.
Sistemim:
  • Win 8.1 Industry Pro
  • MSI H81M PRO VD
  • MSI R9 380 4G
  • 8GB 1600 MHZ VENGEANCE RAM
  • i5 4460
  • ZALMAN R1 600LE 600W
  • WD Caviar Blue 1TB 7200 Rpm

Sistem ilk açıldığında CPU sıcaklık değeri 37 derece. Stress testinden 20 dk sonrasında ise şu anda 45 derecede sabitlenmiş durumda. Ekran kartı max 83 derece gördü. Stok fan kullanıyorum. Sizce termal macun yenileme vakti gelmiş midir? Stok fanı değiştirmeli miyim?

Genellikle World of Warcraft oynuyorum ve oyundayken bir süre sonra fanlar aşırı sesli çalışıyor. Oyunda ortalama ayarlarda bile performanstan pek memnun değilim. Oyunu henüz yükleyemediğim için oyun içi değerleri maalesef veremiyorum. Acaba biraz daha iyi soğutma ile performansı arttırabilir miyim?

Size birkac yöntem önericem yaptıktan sonra yeniden atın SS
1. Ekran Kart ve işlemcini termal macunu değiştirilsin
2. Güzel bir işlemci soğutucusu alınsın
3. İşletim sisteminizi Windows 10 Pro yükseltin
4. Windows 10 Pro performans ayarlarını yapın Xbox Game DVR vs kapatın
5. Denetim masasından Directx aktif edin
6. Gerekli tüm driverler ve programlar yükleyin
@BurnInMyFire

Son düzenleme:
CPU sıcaklığı 83'e kadar gelmiş, aslında sorun yok fakat termal macun değişimi ile bu sıcaklıkların düşeceğini düşünüyorum. Ekran kartı içim MAX. değerleri göremedim.

CPU sıcaklığı 83'e kadar gelmiş, aslında sorun yok fakat termal macun değişimi ile bu sıcaklıkların düşeceğini düşünüyorum. Ekran kartı içim MAX. değerleri göremedim.

Teşekkürler yorumun için. Ekran kartı değerleri ilk fotoğraftaki afterburner tabının en üstünde. Min 59, Max 83 ve 59-60 derece arası sabit devam ediyor.

Teşekkürler yorumun için. Bir soğutucu önerin var mıdır? Bütçem oldukça kısıtlı. Max 150 TL. Dersen ki o bütçe ile alacağın fan fazla fark yaratmaz, öyleyse biraz ertelemem gerekecek. Deep Cool s40 için ne dersin?

Son düzenleme:
83 derece normal sayılabilir fakat ekran kartınıza da termal macun değişimi yapabilirsiniz. Eğer daha da düşürmek istiyorsanız bu değerleri kasadaki hava sirkülasyonuna el atmanız gerek.
Alacağınız kule tipi ve bakır borulu herhangi bir soğutucu işinize yarayabilir. Zalman CNPS90F 92mm Fanlı İşlemci Soğutucu Fiyatı Bu soğutucuyu i5 6500 ile kullanıyorum, 55 derece maksiumum gördüm. Yani alacağınız çoğu soğutucu işinizi görecektir.

Son düzenleme:
Alabilirsin, önerdiğim soğutuculara bakmayı unutma belki beğenirsin
Akasa Venom Pico Intel 775/1155/1156/1150/1151 / AM4 RYZEN Fiyatı
Dark Freezer X94RD Intel 775/1156/1155/1150/1151 Fiyatı

Ekran kartının sıcaklığı yükte normal de işlemci için aynı şeyi söyleyemem. Termal macun değiştirebiliyorsan değiştir. Ama önce YouTube'dan videoları izleyerek işlemci soğutucu bloğunu temizle. Bana kalırsa bildiğin suya tut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…