R9 380 VRM Aşırı Isınma Sorunu

Onurzengn060

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda biraz zaman geçirdikten sonra sürekli yeşil ekran, ardından mavi ekran alıyorum. Ekran kartı VRAM sıcaklığım biraz yüksek gibi. Sorun ekran kartımla alakalı olabilir mi? AİDA64 ile 10 dakika stres testi yaptım ve sonuçlar böyle gözüküyor;

VRAM sıcaklıkları çok mu fazla? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim;
  • Intel i3 4130
  • AMD Readon R9 380
  • 8 GB HyperX RAM
  • 650 Wolt 80+ Frisby PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartın garanti süresi çok yüksek ihtimalle dolmuştur. Aldığınız yeşil ekran GPU'nun VRAM'leri ile alakalı. Umarım yüksek sıcaklıktan dolayı bellek hücreleri zarar görmemiştir. Kartın komple termal bakımlarını yapıp termal padleri yenilemeniz gerekecek. Arctic'in termal padlerini tercih etmenizi öneririm. İsıl iletkenlik katsayısı diğer ürünlere göre daha yüksek termal padler üretiyorlar. 0.5 mm veya 1 mm bir termal pad alacaksınız. Bu ekran kartından ekran kartına göre değişiyor. İçinden kaç mm pad çıktıysa aynısından alın ve uygulayın. Değiştirmişken termal macunu da yenileyin.

Hocam çok özür dilerim, çok geç gördüm cevabınızı. Ekran kartımın garantisi henüz dolmadı. Garantiye göndereceğim. Bilgilendirme için servise ne tür bir yazı yazayım ? VRAM sıcaklıklarım çok yüksek deyip bu görüntüleri yollarsam sorun olmaz herhalde. Kusura bakmayın çok geç gördüm. Bir şey daha merak ediyorum garantiye gönderdiğim zaman bu sorunu nasıl çözerler hocam VRAM`leri değiştirerek felan mı ? @Neurevt

Elinizdeki görüntüler ve açıklayıcı bir yazı ile garantiye gönderin. Kartın elektronik kısmına herhangi bir müdahale edeceklerini sanmıyorum. VRAM'leri değiştirmezler. Muhtemelen termal padleri yenileyip gönderecekler.

Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…