R9 380 vs GTX 950

Öncelikle attığım linkteki açıklamalarda Dx12 hakkında herşey ayrıntılı olarak yazıyor. O yüzden Dx12 ile alakalı bişey yazmayacağım. O tartışmayı buraya taşımak istemiyorum. Merak eden linke tıklayıp okuyabilir. Bunun dışında iki kart da şu anda gayet alınabilir düzeyde kartlardır. Rx 460 Gtx 950'den daha düşük bir performans verdiği için tercih edilmez. Rx 470 ise en düşük 850 TL gibi bir fiyattan geleceği için de arada 200 TL'yi geçen bir fark oluşuyor. Yani bütçesi 600-650 TL olan kullanıcılar için en uygun kartlar GTX 960 ve R9 380'dir. Ben 1 ay sonra toplayacağım sistemde ikisinden birini tercih edeceğim. Büyük ihtimalle bunların 4 gb modelleri 700 liranın altına inecek. Eğer inerse 4 gb modellerini tercih edeceğim.

Bütçesi buna yettiğinin farkındayım. Ama bu özellikteki karta bu parayı vermek parayı çöpe atmaktır. Bu kart 2 GB'tan daha fazla kullanacak ileride. O zaman "shuttering" denilen olayı yaşar. Belki bu seviyede 4 GB bulur belki seviyeyi biraz düşürür 4 GB alır o zaman daha sağlıklı olur.

RX 460 almalısın dostum,en güzel fiyat/performans ürünü şu an o.

Kadir ve diğer arkadaşlara cevapları için teşekkür ederim. Birkaç kişi paramı çöpe attığımı düşünüyormuş herhalde. Değerli arkadaşlar R9 380 ve Gtx 960 ekran kartları çıktıklarında 2 GB versiyonları bile 1000 TL civarındaydı. Bence Gtx 950 , Gtx 960 ve R9 380 gayet güzel kartlar. Ben yeni ekran kartlarınıda biliyorum fakat 1080P çözünürlükte oyunlar için bence fazlasıyla yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…