R9 380 WattMan hatası

Gardrop Fuat

Megapat
Makaleler
3
Daha fazla  
Herkese merhabalar, son günlerde neredeyse her gün WattMan hatası yiyip bilgisayarımın ekranının donakalmasından bıktım ve konu açmaya karar verdim. Sorunu AI Suite 3'ten CPU Fan'ı ve Radeon ayarlarından ekran kartımın fanlarını sonuna kadar açarak çözebiliyorum. (Fanları açsam bile ayda bir yine de yaşıyorum. ) Sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyordum fakat ne zaman WattMan yiyip bilgisayarım çökse sıcaklıklara bakınca 70 dereceyi geçmediğini görüyorum. (Bir keresinde fanların GTA 5 oynarken açmadığımı hatırladım ve 80-90 dereceleri gördüm, sihirli bir şekilde çökmemişti.) bilgisayarı ne zaman açıp kapasam Radeon ayarlarım sıfırlanıyor, sıfırlanmasa bile genelde geceleri bilgisayarı açık bırakmam gerekiyor ve fanlar çok rahatsız edici olduğundan ben kapatıyorum. Radeon'dan oyun profillerini yapmaya çalıştım fakat nedense çalışmadı. Artık sessiz oyun oynamayı özledim.

Ekran kartım: Asus R9 380 4G Strix

Wattman sıcaklıktan dolayı olmaz genelde. AMD'de stabil sürücü bulmak en önemli konu. Ekran kartı sürücüsünü değiştirip denediniz mi?
Aslında senenin başlarında düzelmişti hiç olmuyordu fakat artık sürücü güncellediğimden mi başka bir sebepten mi bilmiyorum tekrar başladı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı