Arkadaşlar yeni aldım ekran kartını. Yük altında fanlar %20 civarında çalışıyor, ekran kartının ısısı 60 civarına çıkıyor ama fanlar yine de hızlanmıyor. Tamam belli bir yüzdeye kadar fanlar dönmüyor biliyorum ama bana pek güven vermedi ve 2 kere oyun sırasında kırmızı ekran hatası aldım. Büyük ihtimal Psu 400 watt ve 2. 6 pin bağlantısını molex ile yaptığım için hata aldım sanırım.
Tamam. Bekliyorum sonuçları. Şöyle birşey söyleyeyim, ekran kartını ilk aldığımda yaz aylarıydı ve kart oyunlarda 88 derece , boşta 55-60 derceleri görüyordu. Zamanla kart sisteme alıştı Şimdilerde boşta 35 yükte 75 oluyor.
Tamam. Bekliyorum sonuçları. Şöyle birşey söyleyeyim, ekran kartını ilk aldığımda yaz aylarıydı ve kart oyunlarda 88 derece , boşta 55-60 derceleri görüyordu. Zamanla kart sisteme alıştı Şimdilerde boşta 35 yükte 75 oluyor.
Doğru diyosun da kırmızı ekran hatası alıp pc reset attı ve tedirgin oldum ekran kartını ellediğimde ise yanıyordu baya ısınmış. Anakartın kuzey köprüsüydü sanırım oda baya ısınmıştı.
ekran kartı 80-85 derece arasında oyunu oynuyordum ki kırmızı ekran hatası ile karşılaştım ve kasanın için çok fazla ısınmıştı sanırım kasa içine ekstradan 12-14cm fan almam gerekicek
Arkadaşlar 2K görüntü de 60 fps değerinde oyun oynuyorum ama bir anda ekran donuyor ve geri gelmiyor. Bende reset atmak zorunda kalıyorum ekran kartını elleyince çok ısınmış olduğunu görüyorum pc açılınca ekran kartı 55 derece ısılarda olduğu gözüküyor. Anlayamadım ben bunun kapanma sebebini kasanın içinde 3 12 cm fan var hava akışını iyi ayarladım ama yinede aynı sorun. Ekran kartı ayarlarına bakınca memory clock 1500 mhz olduğunu fark ettim normal mi bu kadar yüksek hızda olması
Ekran kartının fanları otomatik sisteme alınca yeterli dönüşü yapmıyor ve ekran kartı çok ısınıp reset atıyor. Ben manuele alınca ekran kartı ısınmadan devam ediyor, peki niye kart kendini soğutmuyor yeteri kadar ??
NITRO fanları yük yokken çok düşük devirlerde çalışıyorlar ve ancak yük bindiğinde hızlanıyorlar bu yüzden oldukça normal. Bileşenlerin ömrünü uzattığı söyleniyor.