R9 380X ve R9 390X CrossFire Yapılır mı?

CrossBench

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabala. Asus Z170-A anakartıma ekran kartı alacağım. Asus R9 380x Strix Gaming düşünüyorum. Sistemimdeki diğer parçalar ekteki resimde mevcut.

Öncelikle bu ekran kartını alıp daha sonra farklı bir AMD kart ile (mesela R9 390x) ile Crossfire yapabilir miyim? Buna anakartım ve kasam müsaade eder mi? Eğer dediğim gibi Crossfire yapılabiliyorsa artıları ve eksileri ne olur? Eğer Crossfire olmazsa 1.000TL civarında daha güçlü bir kart tavsiyeniz var mıdır? Ayrıca kart markalarında Asus, MSI ve Sapphire üçlüsünden hangisini neye göre seçmeliyim?
pc.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı isim serisine sahip ekran kartları crossfire yapılabiliyor, yani yapılamayacaktır.

Son düzenleme:
Aynı isim serisine sahip ekran kartları crossfire yapılabiliyor, yani yapılamayacaktır.

Nvidia'da Sli yapmak için aynı karttan 2 tane olması gerekiyor ama AMD'de böyle bir sıkıntı yok. Yani ben böyle anlamıştım. O zaman ben CF yapabilmek için 380x & 380x mi kullanmak zorundayım?

R9 380X ile R9 390X CF yapılamıyor, AMD'nin bir Crossfire çizelgesi olması gerekiyor oradan hangi kartların CF yapılabildiği yazıyor.

AMD CrossFire™ Compatibility Chart

Tablo bu sanırım. 300 serisi ile ilgili bilgi göremedim. 380x kartını alırsam hangi kartlar ile CF yapabilirim peki?

Yalnız aynı ekran kartlarını CF yapabilirsiniz. Örneğin R9 390 ile R9 390X CF yapılmaz. Ayrıca o iki kartı CF yapacağınıza HBM bellek teknolojisine sahip Asus STRIX R9 Fury 4GB HBM Memory 4096Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı'nı öneririm.

Bütçe 1.000 TL...
Yoksa Fury'yi düşünmüştüm ama mümkün gözükmüyor şu sıralarda. 1000 TL civarı alabileceğim en iyi kart nedir? Ayrıca fiyat gözetmeksizin şu sıralarda indirimi yüksek bir kart varsa fırsat diye belki sıkabilirim kendimi. Önerilere açığım. :)

Crossfire için kartın aynı mimari kod ismine sahip olması gerekiyor. Yani Hawaii koduna sahip kart Hawaii ile, Tonga serisine ait kart Tonga serisiyle, Antigua serisi Antigua serisiyle, Fiji serisi Fiji serisiyle Crossfire yapılabilir. 380x Antigua, 390x ise Hawaii'dir. Dolayısıyla iki kart Crossfire yapılamaz. 380X Crossfire ile Fury-x performansı alman mümkündür.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı