R9 390 Ekran Kararma Sorunu

• Konuyu başlatan BLU
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.528

BLU

Kilopat
Daha fazla  
Sistemi 5 gün önce kurdum ve oyunda iken karşılaştığım bir sorun. FurMark testinde en fazla 85 dereceye kadar çıktı. Hitman'in benchmarkında ise max 80 dereceyi gördüm. Sıcaklıktan kaynaklanabileceğini pek düşünmüyorum. Bir de fan sesi uçak motorunu andırıyor, TF2'de bile.
Kasanın kapağını açınca Max. 77 derece oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının işlemcisi üzerinde bulunan termal macunun kurumasından kaynaklandığını sanmıyorum, zaten yeni ve güçlü bir ekran kartınız var, anakartınız üzerinde onboard bir ekran kartınız varsa, ekranınızı ona bağlayarak kararma sorununun devam edip etmediğini kontrol edin, onboard da kararma olmazsa sorun ekran kartınızdan kaynaklıdır, vakit kaybetmeden garantisi devam ediyorsa hemen aldığınız yer ile iletişime geçin.

Ekran kartının işlemcisi üzerinde bulunan termal macunun kurumasından kaynaklandığını sanmıyorum, zaten yeni ve güçlü bir ekran kartınız var, anakartınız üzerinde onboard bir ekran kartınız varsa, ekranınızı ona bağlayarak kararma sorununun devam edip etmediğini kontrol edin, onboard da kararma olmazsa sorun ekran kartınızdan kaynaklıdır, vakit kaybetmeden garantisi devam ediyorsa hemen aldığınız yer ile iletişime geçin.
Bir çok farklı deneme yaptım kasa kapağı açık 75-77 derece ama kapağı kapadığımda 85 dereceye kadar çıkıyor kasanın hava sirkülasyonunu iyi ayarlamıştım sorun kartta para iadesi istmeye çalışıcam bu da benden bir tavsiye Gigabyte' ın R9 390 serisine bulaşmayın.

Stoc
GPU çalışma frekanslarını takip ederek görüntüyü paylaşın...
Stock 1025 Mhz çalışıyor O.C işlemi yok.

Hocam ben 4 saat oynadıktan sonra bakıyorum en fazla 60 derece oluyor(GTX 970). Isıdan kaynaklı olabilir 80 derece civarları sıkıntı olabiliyor eski sistemimden biliyorum.
Gtx 970 çok serin bir kart gayet normal fakat 390'nın bu modeli ciddi anlamda sıkıntılı amazonda alan kişilerin azınsanmayacak kısmı karttan şikayetçi referans olsa eyvallah diyecem de windfoce modeli bu da.

Hava sirkülasyonu için kasanın kapağını kapalı tutunuz, sirkülasyon ile alakalı bir problem dahi olsa, sistem boştayken bu kadar ısınmamalı, tek ekrana bağlı değil mi sisteminiz? iki ekran kullanıyor musunuz?

r9 380 kullanıyorum sistem boştayken sıcaklık 32 derece.Bilgisayarınızda virüs varsa sistem boşta olsa bile ekran kartınızı yüksek hızlarda çalışmasına neden olabilir,buda doğal olarak ısınmaya neden olur.Detaylı virüs taraması yaptırın...

r9 380 kullanıyorum sistem boştayken sıcaklık 32 derece.Bilgisayarınızda virüs varsa sistem boşta olsa bile ekran kartınızı yüksek hızlarda çalışmasına neden olabilir,buda doğal olarak ısınmaya neden olur.Detaylı virüs taraması yaptırın...
Sistemi sıfırdan kurdum zaten.
Hava sirkülasyonu için kasanın kapağını kapalı tutunuz, sirkülasyon ile alakalı bir problem dahi olsa, sistem boştayken bu kadar ısınmamalı, tek ekrana bağlı değil mi sisteminiz? iki ekran kullanıyor musunuz?
Boşta iken fanlar 0 dbı teknolojisi olduğu için duruyor 45-50 derece oluyor ama fanları %25-30 çalıştırdığımda boşta 35 derece. Ben Gigabyte firmasını severim fakat bu kartı geri iade edicem bu seriden uzak durulması tavsiyemdir.
Sebebi: Muadillerine göre biraz fazla ısınıyor ve fan sesi tahammül edilemiyecek kadar fazla.

Bir de bu forumda yazmak istediğim bir şey var, Sapphire marka ekran kartları bu forumda çok kötüleniyor ben bunun sebebini merak ediyorum çünkü benim 3 tane AMD/ATİ ekran kartlarım vardı ve hepsi Sapphire markaydı hiç bir sıkıntı çıkarmadılar bazı sorunlu kartlar üretmiş olabilirler ama bu kadar katı yaklaşmamak lazım Linus Tech Tips forumları da dahil çoğu forum Sapphire markasını tercih ediyor. Her firma kötü ürünler çıkarabilir mesela benim elimdeki ekran kartı gibi ama kim ne derse desin her kasada bir çürük elma vardır ama bu o kasanın tamamen çürük olduğu anlamına gelmez.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı