R9 390 Görüntü Sorunu

Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Daha öncede bu kartla ilgili konular açmıştım artık çözüme kavuşturmak istiyorum. Bugün kartı şu sistemle denedim;
  • Ryzen 3 2200G
  • Xigmatek 500W (80+ olup olmadığını unuttum)
  • 8 GB HyperX Predator bellek
  • Asus Prime B450M-A Anakart
  • Toshiba 120 GB SSD
İlk deneme, "Normal mod"+ Ekran kartının kendi fan kontrolcüsü:
Ekran kartını sisteme bağladığımda boot ekranına kadar görüntü geliyor. Daha sonra fanlar 1-2 saniye hızlanıp yavaşlıyor, o esnada klavye ve görüntü gidiyor, klavyeye tekrar elektrik geliyor ancak görüntü gelmiyor. Yani monitör "HDMI No signal" hatası vermiyor ancak ekran karanlık. Ekran kartını bağlayıp, 2200G'nin dahili GPU'su kullanarak sistemi açabiliyorum ancak, R9 390 kod 42 ya da 43 hatası veriyor. Furmak ile açtığımda R9 390'ın sıcaklık değerleri v.s yok ve görüntüyü 2200G'nin üzerinden alıyorum.

İkinci deneme, fansız:
Bu denemede, ekran kartının fanını söktükten sonra bilgisayarı açtım. Ekranda var olan çizgiler, beyazdan pembeye, ikinci açışımda pembeden kırmızıya döndü. Son açmamda ise, sadece sol kısma yakın taraflarda beyaz ve kırmızı -yanlış hatırlamıyorsam- büyük iki dikdörtgen oluştu, kareliydi. Daha sonra sistemi kapattım. (Bu arada bir ara ekran kartının ikinci -6 pin- güç konnektörünü söküp açmıştım, kart inanılmaz ısınmıştı, tahminimce 95 dereceden fazlaydı.-

Üçüncü deneme, "Güvenli mod" + Kişisel fan kontrolcüsü:
Ekran kartını sisteme bağladığımda, Windows geliyor ve GPU aşırı ısınmıyor. Fanlar +12V kanalına bağlı olduğu için tam devirde çalışıyor. Ancak indirmiş olduğum videolar açılmıyor, Furmark OpenGL 2.0 hatası veriyor ve AMD'nin "Auto Detect" aracı ekran kartını tanımıyor. Aygıt yöneticisi'nde ise kart görünüyor ancak, "Güvenli mod"da olduğumdan kart hakkında bilgi alınamıyor. Ekranda sürekli olarak dikey mavi+beyaz çizgiler var, mavi çizgiler beyaz ekranda yalnızca siyah yazıların üstünde oluyor, beyaz olan yerlerde mavi çizgiler kayboluyor.

Umarım yardımcı olacak birileri çıkar, teşekkürler. Bu arada reballing yardımcı olur mu?
@BilgisayarKurdu @painkiller @Asım Demir @Ali Güngör @Recep Baltaş bi' el atıverin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı