R9 390 Sistem Uyumu

Melih Kılıç

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, başlıkta belirttiğim sadece parçaların uyumlu olup olmadığını, uyumlu değilse hangi parçayı tavsiye ettiğinizi yazın lütfen.

Kasa : Everest Rampage 72 gaming usb 3.0 MidT ATX
Güç kaynağı : Corsair builder serisi 650 W 80 plus
Anakart : Asus Z170 PRO GAMING soket 1151 ddr4 3400mhz (o.c)
İşlemci : i5 6600K 3.5 Ghz 6 mb önbellek 14 nm
Ekran kartı : msi r9 390 8 gb 512 bit DX 12
Bellek : Hyper x fury 2x4gb 2666 mhz
SSD : Hyper x fury 120 gb (500 okuma-yazma)
HDD : Seagate 3.5" 1TB 7200 RPM 64 MB Cache
İşlemci soğutucu : Cooler master TPC
Termal Macun : XIGMATEK HDT 4 GR
Monitör : Asus 21.5" VP228H 1 ms full hd gaming
Ekipman : Logitech g103 gaming klavye
" g300s " fare
" g230 " headset

Birde işlemciye OC yapmayı düşünüyorum, bu soğutucuyla en fazla kaç ghz'e çıkabilirim? Yazarsanız sevinirim.

1-Kasayı Zalman Z3 plus olarak değiştirin ya da daha iyi bir kasa tercih edin.
2-Fazla overclock yapmayın. Zaten overclock a gerek duymayan bir sistem toplamışsınız.
3-Ram olarak tek modül 8 gb almanızı tavsiye ederim.Sizin seçtiğinizde problem görünmüyor ddr4 ise.
4-İşlemci soğutucu için kesin birşey söylemeyeceğim.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsunlar.
5-Sisteminiz uygundur bir problem görünmüyor, tavsiye edilenleri yapmak ya da yapmamak size bağlıdır.

• Kasa olarak Everest ve Frizby'den uzak durun derim. Kasanızı Zalman Z3 Plus ile değiştirmenizi tavsiye ederim.
  • İşlemci soğutucu ve termal macun hakkında pek bir bilgim yok üstatlar yardım eder.
Geri kalan her şey güzel hocam. Sistem uygundur.

İşlemci soğutucun güzel fakat malum Skylake işlemciler hava soğutmalarının altında bükülebiliyor. Sana tavsiyem sıvı soğutma almandır. Kasa olarak zaten arkadaşlar gerekenleri söylemişler.

Sıvı soğutma olarak cooler master seidon 120v ve ya thermal take water 3.0 olur mu ? Olmazsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Olur ama Cooler Master Seidon alacaksan Ver.2 olan sürümünü al. Ver.1 sürümünde ses sorunu varmış diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…