Deli Baykuş
Hectopat
Merhaba Ryzen 9 3900X işlemcim için X570 anakart arayışı içerisindeyim. X570 Tomahawk modelini bekliyorum fakat stoklara ne zaman gireceği belli değil sanırım. Bilgisayarı genel olarak 3D modelleme ve render işlemleri için kullanıyorum. Overclock yapmayı pek düşünmüyorum.
Hocam önemli bir durum bütçe nedir?
Öneriniz için teşekkürler. Tomahawk düşünme sebebim fiyatına göre çok güçlü bir vrm yapısı ile gelmesi idi.Overclock yapmayı düşünmüyorsanız chipset olarak hepsi aynı olacağından ve giriş seviyesi de yeterli derseniz giriş seviyesinde en iyi soğutmayı sunan Asus Prime X570-Pro modelini önerebilirim. En uygun fiyatlı çözüm bu olur. Giriş seviyesi anakart alırsanız kesinlikle çok ısınacağı için X570 MSİ veya Gigabyte almayın. Bu sadece giriş seviyesi X570 anakartlar için geçerli.
Para mühim değil diyorsanız MSİ Godlike modeline de bakabilirsiniz ama fiyatı çok uçuk.
Gigabyte Aorus Ultra veya Aorus Master fiyat olarak bence yine çok pahalı ama Godlike'a göre çok daha uygun fiyatı var. Aceleniz varsa piyasada bulma imkanınız var şu an.
Tomahawk seçme sebebinizi ve bütçenizi bilsek aslında ona göre tavsiye vermek çok daha kolay olurdu.
İzlemek isterseniz yabancı bir video var. MOSFET soğutmaları hakkında karşılaştırma tablosu ve çeşitli açıklamalarla kıyaslama sunan bir video. Belki kıyas açısından faydası olur.
Aktif soğutması olduğundan dolayı X570 serisi bir anakart tercih etmek istiyorum.Bütçeniz nedir bilmiyorum ama Aorus B550 Master modeli beklenebilir:
Şu an stokta olan bir model istiyorsanız ve bütçeniz 2000 TL civarı ise Asus B550-E olabilir:
X570 aorus pro ve ultra arasında kalmıştım. İncelemelerde vrm sıcaklığını aynı fiyat grubundaki anakartlara göre daha sıcak buldum. İnternet üzerinde daha mantıklı bir tercih göremedim açıkcası.n11.com'dan Gigabyte X570 X570 Aorus Pro DDR4 SATA3 M.2 PCI-e NVMe HDMI PCI-e 16 seçtim! Alışverişin uğurlu adresi'nde fiyatlar harika!
.Gıgabyte X570 X570 Aorus Pro Ddr4 Sata3 M2 Pcıe Nvme Hdmı Pcıe 16 - n11.com
Gıgabyte X570 X570 Aorus Pro Ddr4 Sata3 M2 Pcıe Nvme Hdmı Pcıe 16 2.499,47 TL ve ücretsiz kargo ile n11.com'da! Gigabyte Anakart fiyatı Bilgisayar kategorisinde.urun.n11.com
Bakabilirsiniz hocam.
Şimdi her durumda onaylıyor gözükmeyelimHocam bu kart güzel olmasa @Mithat Berhan Hocam onaylamazdı emin olun.