R9 3900X MSI mAh CoreLiquide 360RH yüksek sıcaklık

maun031

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar;
Öncelikle sistemim;
- Anakart: MSI B550 GAMING Carbon Wi-Fi.
- Işlemci: AMD Ryzen 9 3900X.
- RAM: G.Skill Trident Z Neo 3600 CL16 16gbx2.
- Soğutucu: MSI Mag coreliquid 360RH.
- Kasa: MSI sekira 500X.
- Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 3090 24G OC.
Öncelikle sıkıntımdan şöyle bahsedeyim. PC'yi toplarken işlemcinin yüksek TDP değerini bildiğim için Coreliquid aldım. Fakat sistemi kurduktan sonra her şey otomatikte iken işlemci boşta 50-60 derece aralığında CPU-Z ile strese soktuğumda ise 87 derecelere kadar çıktı. Sonra GTA 5'i 4K son ayarlarda test etmek için açtığımda ise işlemci kullanımı %10-15 aralığında olduğu halde sıcaklık 97 derece ye kadar çıktı ve zarar görmemesi adına PC'yi kapatmak zorunda kaldım. Bu değerlerin normal olmadığını düşünüyorum.

Bir de Coreliquid 360RH modelindeki radyatörün üstünden gelen kabloyu (3 pin), anakart üstündeki pompa yuvasına (4 pin) taktım. Bu doğru mudur? Bu bölümde yaptığım bir yanlışlıktan dolayı mı sıcaklıklar bu kadar yüksek?
Sonra pompayı işlemciden ayırdım. Termal macunu yeniledim ve tekrar çalıştırdım. Bu sefer GTA 5'de Full ayarlarda sıcaklık Max 73 derece, ortalama 65 derece oldu. Nerede bir yanlış yaptığımı anlayamadım. Bu soğutucu kullanan arkadaşlar varsa bağlantıları konusunda yardımlarınızı bekliyorum.
Video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı