R9 3900X, R9 5950X veya E5-2690 V4 sunuculardan hangisi seçilmeli?

Shafuq

Hectopat
Başlıkta belirttiğim gibi bu 3 işlemciden birine sahip bir VDS sunucu almayı düşünüyorum, içine geliştirmekte olduğumuz Minecraft sunucusunu kuracağım.
Şu an beta süreci olduğu için Max 20 kişi girecek üzerinde çalışmak için sunucu alıyorum yani.
Bunlardan hangisi tercih edilmeli sizce, aralarında yüksek bir fiyat oynaması var, duyduğum kadarıyla E5 işlemciler Minecraft sunucuları için ideal değillermiş...
Ryzen'ler arasında da nereden baksanız aynı sunucuya 70 TL fark ödemem gerekiyor, not olarak düşeyim 4 GB RAM'lı versiyonlara bakıyorum, 4 GB RAM bizi kurtarırmı dersiniz?
Baktığım hosting firmaları: Hosting Dünyam, Oculeth, Kayızer
Önerdiğiniz bir VDS sağlayıcısı, hosting sitesi varsa bekliyorum:)
Görüşleriniz nedir bu durum hakkında?

Eğer geliştirilecek olan Minecraft sunucusu ağır ise Ryzen 9 5950X / Ryzen 9 3900X kullanmanızı tavsiye ediyorum. RAM olarak ise minimum 8 GB almanız daha iyi olur. E5 fiyatı ne kadar uygun olsa da lag gibi sorunlar yaşama ihtimaliniz bulunuyor ama tabii ki de firmaların kullandığı sistem özelliklerine göre değişebilir. Kayizerde bildiğim kadarıyla Ryzen VDS stoku yok. Ben brolve kullanıyorum ama galiba buradada Ryzen stoku yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı