R9 3900X satılıp R9 5900X almak mantıklı mı?

osmandemi

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Ekran kartını ve monitörü değiştirdim. İşlemciyi değiştirmeye gerek var mı? Oyun ve film izliyorum. Varsa ne farkları var yazar mısınız?

3900X ile 5600X ve 5800X i karşılaştırmayı anlarım ama 5900X performans olarak karşılaştırılmaz. Ha diyorsan hangisi daha F/P orası ayrı ama performans olarak 5900X, 3900X in içinden geçer.

Ekran kartını ve monitörü değiştirdim. İşlemciyi değiştirmeye gerek var mı? Oyun ve film izliyorum. Varsa ne farkları var yazar mısınız?
Anakart ve soğutucu nedir? Eğer X570 ve en az 360MM sıvı soğutucu yoksa 5900X'e geçmeni önermem.

Ekran kartınızı bilmiyorum ancak kullanım alanınız 3900X'ten 5900X'e değecek kadar önemli değil. İlla oyun amaçlı yükseltme yapacaksan 5800X3D daha mantıklı olur arkadaşların dediği gibi.

Bunun dışında amaç sadece oyun ise 5600 bile 3900X'ten daha yüksek FPS verecektir.

Anakart ve soğutucu nedir? Eğer X570 ve en az 360mm sıvı soğutucu yoksa 5900X'e geçmeni önermem.

Ekran kartı: 3060 Ti
Anakart: ASUS TUF B550M Plus
RAM: 16 GB 3.0

Hocam benim sorum değer mi ?

Okudum hocam yüksek FPS verir iyi diyorlar. Açıklayayım yani işlemciyi ucuza satıp 8 bin TL vermeye değecek kadar fark yapar mı onu soruyorum.
Bu videoyu izleyip karar verebilirsin. Oyun testlerinde 3900X ile diğer işlemcileri kıyasla.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…