R9 3900X ve RX 5700 XT Render için sistem

Asus Donanım vs Msi Donanım

• ASUS

Oy: 3 42,9%
  • MSI

Oy: 4 57,1%

• Oy verenlerin toplamı
    7
  • Anket kapandı .

Halil Yasin

Centipat
Merhaba arkadaşlar. AutoCAD, Photoshop, 3DS Max ve corona render motorunu kullanıyorum. Oyunlara pek düşkünlüğüm yok fakat arada GTA V gibi oyunları da oynuyorum. Toplamak istediğim sistemin iş odaklı olup beni uzun yıllar götürmesini istiyorum. Seçtiğim parçalarda 400-500 lira gibi farklar ile daha F/P ürünleri tercih edebilirim. Ekran kartı ve ana kartta ikişer ürün arasında kaldım. Bunlar hakkında da görüşlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

-AMD Ryzen™9 3900X soket AM4+wraithprism(RGB) 3.8 GHz 64MB 105W 7nm işlemci (kendi soğutucusunu kullanmayı düşünüyorum.)
-ASUS ROG STRIX X570-F GAMING AMD X570 veya -MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi
-ASUS Radeon ROG STRIX RX 5700 XT Gaming OC 8 GB veya -MSI GeForce RTX2070 Super Gaming X Trio 8 GB
- G.Skill 32 GB(2x16 GB) Trident Z Neo DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen uyumlu RGB LED RAM
-Samsung 500GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD
-Cooler Master mwe 80Plus 750W 2xeps, aktif PFC 120mm fanlı güç kaynağı
-Seagate Barracuda 3.5" 1TB SATA 3.0 64MB cache 7200RPM harddisk
-Kasa: Eski kasamı kullanacağım.
Ankette de arkadaşlar ASUS vs MSI olarak değerlendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kart sorunluydu yanlış hatırlamıyorsam.
Anakartı ASUS, ekran kartını MSI tercih edebilirsiniz. Sapphire vb. markalar düşünüyor musunuz?
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Sapphire markasına hiç bakmamıştım, evet her türlü markaya açığım sadece pek bilgi sahibi birisi olmadığım için ufak tefek çekincelerim olabiliyor :)

Bütçe soralım o zaman bakarım.
Öncelikle teşekkürler. (Kasa + Harddisk + Sıvı soğutma+ Monitör) bu donanımlar olmadan 15-16 bin lira gibi bir bütçem mevcut.
Render bilgisayarına 5700 XT önermem açıkcası. Onun yerine Nvidia GPU alıp Studio driver kurmak daha mantıklı.

Ayrıca 4K video işlemeyecekseniz 32 GB RAM'e gerek yok, 16 GB yeterli.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Kullanmış olduğum render motoru CPU ile çalışıyor fakat Lumion gibi programlar için de ekran kartımı güçlü tutmak istiyorum..Yapacağım çalışmalar da büyük ölçekli mimari görseller en fazla animasyonlar olacaktır.

Değerli yorumunuz ve verdiğiniz emek için gerçekten çok teşekkür ederim. Donanımları ve markaları teknik olarak bilmediğim ve yeterli bilgilere sahip olmadığım için affınıza sığınarak birkaç soru sormak istiyorum.
1-Anakartta bu markayı sizin yorumunuzla öğrendim, bilmediğim için çekinerek yaklaşıyorum Asus, Msi gibi markalardan farkı, ileriye dönük olup olmadığı ve driver olarak beni zorlar mı gibi sorularım var kısaca aydınlatırsanız çok memnun olurum.
2-Gigabyte ekran kartı diğer ekran kartlarından daha fiyat performans duruyor fakat Vatan Bilgisayar KDV indirimi gibi bir indirimle MSI tercihi yanlış olur mu?
3- Monitör olarak da -Dell 23,8" P2418D 8ms 60hz HDMI,DPPort 2K IPS almayı düşünüyorum buna da bir yorum katarsanız çok sevinirim.
4- Samsung 500GB 970 Evo Plus ile 1TB 970 Evo arasındaki okuma ve yazma hızı çok etkili olur mu? 500GB + HDD işimi görecektir diye düşünüyordum.

1- ASRock yıllardır bu işin içinde olan bir marka ve bu anakartı bu fiyat için gayet iyi kısaca. 3 adet M.2, ses kartı gibi artıları var.

VRM olarak hatırlamıyorsam MSI'dan iyi ve Asus ile benzer.

ASRock APP Shop uygulamaları gayet iyi duruyor ama o BIOS arayüzü zorlar mı bilemem.

2- Ekran kartının sorunu yoksa bütçenize ve zevkinize kalmış bir durum.

3- Monitör işinden pek anlamam.

4- Çok fark olmaz diye düşünüyorum tercih yine size kalmış
.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı