R9 390X 95 Derece Normal Midir?

Rames Player

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ASUS STRIX Radeon R9 390X 8GB ekran kartım var fakat Fortnite gibi oyunlarda derecesi 95'e kadar çıkabiliyor. Ekran kartı sorunlu olabilir mi? Garantisi devam ediyor servise göstereyim mi? Fakat şu an bütün fanlar sorunsuz çalışıyor.
Kasam: Xigmatek EN40124 GLARE 600W 4 Adet Kırmızı Led Fanlı CAM Kasa
Acaba kasadaki hava sirkülasyonu mu tam olmuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
83'ün üstü biraz sıkıntılı ama yine dayanır bu sıcaklığa. Ekran kartları ve işlemciler 90-100 derece sıcaklıklara kadar dayanabiliyor. Eğer kasan duvara çok yakınsa biraz aralık bırak, hava sirkülasyonunu engelleyebilir.

1.jpg.png

Arkadaşlar ASUS STRIX Radeon R9 390X 8GB ekran kartım var fakat Fortnite gibi oyunlarda derecesi 95'e kadar çıkabiliyor. Ekran kartı sorunlu olabilir mi? Garantisi devam ediyor servise göstereyim mi? Fakat şu an bütün fanlar sorunsuz çalışıyor.
Kasam: Xigmatek EN40124 GLARE 600W 4 Adet Kırmızı Led Fanlı CAM Kasa
Acaba kasadaki hava sirkülasyonu mu tam olmuyor?
r9 380nım var 65 dereceyi gecmiyor. Heleki 390x in 95 derece gormesi normal değil bence garantiye verin.

Yeteri kadar aralık var, oyun sırasında ısınır. ASUS'un programından fan hız değerlerini yükselt arkadaşın dediği gibi.
Birçok kişi fan hızını arttırmak fanların ömrünü azaltıp tozlanmayı arttırır diyor. Birde benim ekran kartımın 3. fanı ekran kartı ısındığında devreye giriyor normal midir ?

Fanların içinde bilyalar var, çok hızlı çalışırsa belki onların ömrü kısalabilir fakat 5 sene boyunca kullanırsın o kartı. Zaten ondan sonra değiştirirsin, bence fanların hızını yükselt biraz gürültülü çalışır oyun sırasında. 60 derecenin üstüne çıkınca bütün fanlar çalışır o durum normal.

Aşırı ısınmasını VSYNC'i açarak biraz engelleyebilirsin. Monitörün frekans hızına sabitleneceğinden daha yüksek fps elde etmek için aşırı zorlamaz ekran kartı kendisini. Ekran kartında bu yüzden daha fazla ısınmaz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı