R9 390X Isınma Sorunu

Zeddicus

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni bir sistem topladım kendime alalı 1 ay olmadı henüz lakin anca oyun yükleme fırsatı buldum. Konuya gelecek olursam ekran kartımın sıcaklık değeri beni endişelendiriyor. 1080p'de ultrada oyunları oynuyorum ve en yüksek 75-90 derece oluyor. Kasayı dışından elledim mi alev gibi. Zalman z11 neo plus var, 5 fanlı ve sıvı soğutma var. Bu değerler normal mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekran kartının hangi markasını kullanıyorsunuz?

275W güç tüketen bir karttan bahsediyoruz ve kullandığın model de büyük ihtimalle smart fan teknolojisine sahip, kart belirli bir sıcaklığa gelmeden fanları dönmüyor. İstersen bunu manuel olarak değiştirebilirsin, bir de öyle dene. Yükte 85 dereceye kadar bir aşırılık olduğunu düşünmüyorum, AMD kartlar için normal

Ekran kartı modeliniz nedir?

Markası nedir? Gidip Sapphire aldıysanız böyle birşey yaşamanız normal.

Evet ekran kartı markam Sapphire R9 390x Tri-X OC. Bu markanın ısınması normal demişsiniz peki bu ısı kasamdaki diğer parçalara bir problem yaratır mı? 5 fan bulunuyor kasada ama sadece ön kısındaki fan hava çekiyor kasa içerisine yetersiz mi kalıyor bilmiyorum. Ön kısıma ve alt kısıma 120mm fan eklemeyi düşünüyorum sizce bu sorunuma yardımcı olur mu? Son olarak fan olarak Cooler Master Jet Flo 120mm mavi led fan düşündüm. Bu fan sizce nasıl?

Fan eklerseniz yararı olacaktır. Bence kartınızı aldığınız yere faturası ile göndermelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…