R9 390X Isınma Sorunu

Şamil34

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartım aşırı derecede ısınıyor. 90 derece oluyor. Soğutmak için ne önerirsiniz? Fanım yok. Kasamda 3 adet fan yuvası mevcut.

Kasaya takılı fan var mı?
Yoksa 3 adet fan yuvası da boş mu?

Böyle bir ekran kartının yanında kasada fan olmaması gerçekten çok kötü birşey , en yakın Zaman'da kasana uyumlu fanlar almanı tavsiye ederim, ya da kasanı değiştir

Hangi markanın R9 390x'i? Kasanın markası ve modeli ne? Ekran kartının fanlarına bak, tozlanmış veya arızalanmış olabilir.

R9 390X kasa fanları bulunmasa bile kolay kolay ısınacak bir kart değil aslında. Hangi program ile test ediyorsun? Yük altındaki sıcaklıkların görüntüsünü bana da aktarır mısın?

Msi afterburner programı ile test ettim. Resimde bu işin garibi 90 derece olmadı.

Dosya Ekleri

• GTA5 2016-02-06 14-18-38-16 (1920 x 1080).jpg
    353,5 KB · Görüntüleme: 273
Markası bu: Sapphire R9 390x tri-x 8gb 1 adet fan var. 3 adet de boşluk var.

Sorun muhtemelen kasa içi hava sirkülasyonunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. 85 derece kart için problem olmasa da sınıra çok yaklaşmış vaziyettesin.
Kasaya egzoz fanı hariç 2 adet içeri hava verecek şekilde fan yerleştirirsen faydasını görürsün.

Ben 3 adet fan alacağım. Birincisi egzoz fanı. Diğer ikisi soğutma fanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…