Yaklaşık 1 ay önce yeni sistem topladım. Fakat bir sorunum var. Bilgisayar tamamen rastgele şekilde kasa çalışırken görüntü göndermeyi kesiyor kasa çalışmaya devam ediyor. Önce görüntü gidiyor 2 saniye kadar sonra ses gidiyor, sadece çızırtıdan ibaret kalıyor. Bazen 10dk bazen 5 saat sonra. Sizce sorunum güç kaynağı mı ekran kartı mı veya başka bir şey mi?
Sistem özellikleri:
Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz
MSI Z170A GAMING M5
Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz
Sapphire R9 390X Tri-X OC With Back Plate 8GB 512bit DDR5
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek HDD
Samsung 850 Evo Serisi 250GB m2 SATA SSD
SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE
high element 750w 80+ bronze güç kaynağı
Monitör kablonu kontrol edebilirsin. Ekran kartını kontrol edebilirsin. Dahada açık konuşmak gerekirse sıvı soğutma ve PSU dışında her donanımdan kaynaklı olabilir.
Monitör kablonu kontrol edebilirsin. Ekran kartını kontrol edebilirsin. Dahada açık konuşmak gerekirse sıvı soğutma ve PSU dışında her donanımdan kaynaklı olabilir.
Peki bu kontrolleri nasıl yapmalıyım? Mesela HDMI ve DVI'dan bağladım sonuç değişmedi. Hata rastgele olduğu için kontrollü birşey yapamıyorum da, stres testi vs gibi.
Peki bu kontrolleri nasıl yapmalıyım? Mesela HDMI ve DVI'dan bağladım sonuç değişmedi. Hata rastgele olduğu için kontrollü birşey yapamıyorum da, stres testi vs gibi.