R9 390X vs GTX 780 vs GTX 970

Nasıl 100 Watt eklenebiliyor merak ettim. Cesaret edebilirseniz açıp kartı macununu yenileyin derim. Ama ben korkar açamam.

Bu Sapphire nefreti nereden geliyor? Bir süreliğine test amaçlı bilgisayarımda Sapphire HD 4850 kullandım. Isınma yoktu. Bu nefret nerden geliyor peki?

Arkadaşın sorusunun cevabı 390X.
Yalnız dediğiniz kart pekte güçlü, ısınacak bir kart değil. Ayrıca fark ettiniz mi bilmiyorum, arada 100w bir tüketim farkı söz konusu. Tabiki msi daha iyi soğur, daha az güç tüketiyor ve soğutması açık ara iyi. Yoksa sapphire e karşı sebepsiz bir nefret yok, ürünü sorunlu olunca arkasında durup değişmiyor, nefretin kaynağı tam burası. 390x güçlü fakat 375w güç ile sağladığı gücün acısını da elektrik faturasından bir güzel çıkartıyor. Msş 275w yakıyor, daha iyi soğutuyor. Arada fazla fiyat farkk yoksa eğer, sizcede sapphire almak aptallık olmaz mı? Ben o aptallığa düştüm zamanında 150tl fiyat farkı için, pişmanım. En normal zamanda bir yaz günü sıcaklık 95 derece oluyor. Kışın bu değerler 85 derece dolaylarında. Elektrik faturasıda sağolsun 250 den aşağı inmiyor. Bir daha sistem toplarsam artık nvidia kartta strix, amd de mutlaka msi alırım şahsen.

Yani sapphire biraz daha ucuz olabilir ama hiç kuşkunuz olmasın, bu farkın daha fazlasını elektrik faturanızdan uzun vadede çıkaracak. Baştan msi alınmalı amd kartlarda.

Nvidiada da strix daha iyi soğuttuğundan değil, güç tüketimleri az, zaten çok güçlü soğutmaya ihtiyaç duymuyorlar. Asus da gayet yeterli geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…