R9 390x vs GTX 970

Haklısınız hocam sanırım yerleşmiş bi psikoloji bu. AMD'nin geçmişte yaptığı hatalardan ötürü güvenemiyor insan.

Amd 7000 serisinden sonra kendini baya geliştirdi bir kere r9 290 çok aşırı satan bir kart oldu gtx 970 çıkana kadar. Gtx 970 r9 290x i geçiyordu fakat amd bu seriye yanıtı vermemişti geç kaldı yanıt olarak millette doğal olarak çatır çatır gtx 970 aldı ama şimdi amd 8 gb 512 bit r9 390 kartını piyasada bulunduruyor o gtx 970 den daha iyi ve ayrıca 2016 da amd çok daha gelişecek. Hbm teknolojisini pascal mimari için nvidia kullanmayacak mı?? Evet. AA BAKALIM HBM TEKNOLOJİSİNİ ZATEN KULLANAN ÜSTELİK HBM2 YE GEÇMEYE HAZIRLANAN HANGİ FİRMA VAR Kaldı ki amd driver sözü verdi eskisi gibi değiller.

Peki AMD'de kullanabileceğimiz yazılımlar mevcut mu MSİnin var bildiğim kadarıyla bir programı ama Sapphire'de kullanabilir miyiz?

Her firmanın kendine özel değişik yazılımları oluyor. Nvidia da ek olarak shadowplay var kayıt için o iyi bir özellik ama gerek yok kayıt yoksa.

Kayıt yapacam ama OBS kullanıyorum genellikle bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Birde ben YouTube oyun videoları içinde kullanıcam bu kartı sıkıntısı olmaz dimi?

Kayıt yapacam ama OBS kullanıyorum genellikle bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Birde ben YouTube oyun videoları içinde kullanıcam bu kartı sıkıntısı olmaz dimi?

Hayır. Benim dediğim bu kart sorun çıkartır değil. Nvidianın o özelliği işe yarıyor yani amd kartlar kayıt yapamaz kayıtta sorun yaşar değil Daha iyi , daha uzun bir kart alırsınız eğer r9 390x alırsanız.

Teşekkür ederim hocam yinede konu açık kalsın farklı görüşler farklı savunmalar yada 390x hakkında farklı incelemeler gösterenler olursa gerçekten çok mutlu olurum çünkü aldığım zaman birkere alma fırsatım olacak haliyle ince eleyip sık dokuyor insan

Sen bilirsin. R9 390x daha iyi bir kart istediğin yerde araştır. Amd oyunlara hemen driver çıkarmaz nvidia gibi. O yüzden çıktığı gibi benchmark yapılan bazı nvidia oyunlarında amd kartları başlarda tökezler fakat o tökezlemede bile r9 390x gtx 970 den düşük kalmaz. Amd driverlarını çıkarttıktan sonra gene r9 390x gtx 970 i geçecektir. Gtx 980 in rakibi bir nevi ondan ufak bir tık geride fakat çoğu oyunda başa başlar hatta bazı oyunlarda (hitmanda gördüğün gibi) gtx 980 fark bile atabiliyor. Gtx 970 alınmamalı bu saatten sonra. BUNUN SEBEBİ GTX 970 İN KÖTÜ OLMASINDAN DEĞİL R9 390X İN ONDAN AVANTAJLI OLMASINDAN KAYNAKLANIYOR.

Sapphire markası genel olarak önerildiğinden öyle dedim; yani ucuz fiyatına göre performanslı diye Sapphire R9 390, R9 390X, Fury, Fury X bu forumda GTX970 önerenlerden sayıca çok çok fazla.

Sapphire markası genel olarak önerildiğinden öyle dedim; yani ucuz fiyatına göre performanslı diye Sapphire R9 390, R9 390X, Fury, Fury X bu forumda GTX970 önerenlerden sayıca çok çok fazla.

Hocam Emin misin?? Ben daha öyle adam çok az gördüm. Keşke ben de görsem bunu. 3500 tl lik sisteme de 6000 tl lik sisteme de gtx 970 koyan , R9 380 yerine gtx 960 alan rahat 100 kişi görmüşümdür. Ayrıca forumun çoğu recep abiden kaynaklı sapphire düşmanı kişi birkaç anlayan sapphire önerir berwar, crazynomad gibi gerisi genelde sapphire deyince pc yi kapatıyor.

R9 390, GTX 970 ile yarışan bir karttır. R9 390X ikisinden de daha performanslıdır. AMD'nin yeni driver'ını görmediniz galiba, ne bu eleştiriler.

İşte mantıklı bir yorum daha. Korkuyorum biri gelip sürücüsü çok iyi deyip msi gtx 970 önerecek. Muhtemelen kendisi gtx 970 kullanıyordur önerenlerde.

Ya sorma 6000TL'lik oyun sistemi alıp GTX970 alanı ben de gördüm sinirim bozuldu. Zorlayıp GTX980ti alabilecekken biz konuda 20-30 mesaj boyunca ısrarla daha performanslısı toplanabilir derken hala "Kasaya ve anakarta 1000'er lira verip GTX970 almak istiyorum" diye diretmesinden sonra izlemeyi bıraktım o konuyu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…