- Makaleler
- 7
Merhaba. Sistemimizde R3 2200 vardı. Fotoğraf isleriyle uğraştigimiz icin R9 5900X aldik, forumda da sordum sorarak aldim. Lakin PC cok donuyor. Niye? Ekran karti RX570.
750W Psu var hocam.Anakartınızın güç beslemesi 5900X'i stabil çalıştıramıyor olabilir.
Anakart B450M Gaming, soğutucum şu:Ne yaparken donuyor? Anakartın veya soğutucun kötüyse işlemci throttle yapıyordur.
PSU ile alakalı olsa sistem kapanırdı. Anakartın güç beslemeleri çok sağlam görünmüyor, işlemciyi çok ağır yüke sokuyorsanız throttle olması muhtemel.750W Psu var hocam.
Anakart B450M Gaming, soğutucum şu:
750W Psu var hocam.
Güç kaynağı demedim hocam. Anakartın güç beslemesi diyorum. Muhtemelen sorun bu.
Güç beslemesi ile ilgili ne yapabilirim?PSU ile alakalı olsa sistem kapanırdı. Anakartın güç beslemeleri çok sağlam görünmüyor, işlemciyi çok ağır yüke sokuyorsanız throttle olması muhtemel.
Eğer sorun buysa anakart değiştirmekten başka çaren yok, ya da işlemcini underclock edeceksin. Tekrar soruyorum, ne yaparken tam olarak nasıl donuyor?Güç beslemesi ile ilgili ne yapabilirim?
Misal önceden Ryzen 3 2200G varken Photoshop donmuyordu lakin şuan takılmalar oluyor(muş). Anakart öneriniz ne olur 5000 TL'ye kadar? Mümkünse bol USB portluEğer sorun buysa anakart değiştirmekten başka çaren yok, ya da işlemcini underclock edeceksin. Tekrar soruyorum, ne yaparken tam olarak nasıl donuyor?
Güncelleme: Evet, Photoshop 24'te kasıyor. CPU ve GPU kullanımı %1 iken RAM kullanımı %20'lere kadar çıkıyor.Eğer sorun buysa anakart değiştirmekten başka çaren yok, ya da işlemcini underclock edeceksin. Tekrar soruyorum, ne yaparken tam olarak nasıl donuyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.