Dediğiniz şeyler aşırı göreceli veri paylaşmayı öğrenin konu açarken artık kardeşim. Sıcakta oluyor ne demek 40 derece mi 50 derece mi 500 derece mi nereden bilelim.
@pusula hangi termal macunu kullanıyorsunuz? Vidalar sonuna kadar sıkıldı mı? Termal macun sürerken işlemcinin üzerine "X" şeklinde sürülmelidir. Daha iyi yayılır.
Undervolting deniyorum şu an 3700 MHz 1.3 voltaj ile normal çalışıyor ama üstünde bir türlü stabilite yakalamaydım. Undervolting ile boşta ısı 38-37 yükte 65 falan yakaladım ama performans kaybı oldu gözle görülür ben asıl işimde bu PC'de oyun değil de render amaçlı. (pr, PS, AE, davinci, vb.)
@pusula hangi termal macunu kullanıyorsunuz? Vidalar sonuna kadar sıkıldı mı? Termal macun sürerken işlemcinin üzerine "X" şeklinde sürülmelidir. Daha iyi yayılır.
Sistem hazır sistem olarak alındı ben sürmedim ama sürme şekilleri spatula ile sürüyorlar vidalar tam sıkılı bağlantılar tam dün hatta CPU fan ile pump fan karışmış onları düzelttim sorun devam ediyor sistemi açınca fanlar %75 kadar çıkıyor.
8700k var idi Cooler Master 240mm sıvı soğutma ile bağlı idi OC yapıp 4.8GHz çıkıyordum bu kadar gene ısınmıyordu bir de AMD'nin TDP daha az sorun ilginç bayağı 5800X vardı oda aynı sıkıntı ama 5600X yaşamadım.