Şu anda ASUS ROG STRIX X570-E anakartım, 2x16 GB DDR4 RAM'im var. Sizin dediğiniz mantıklı fakat DDR5 sistem için yeni anakart & ram almak daha pahalıya patlayacak.O işlemciye ve soğutucuya 15 bin TL verip aynı sokette takılmak yerine neden 1-2 daha fazla verip daha güncel teknolojiler barındıran AM5'e geçmiyorsun? Üstelik Ryzen 7 7700X gibi bir işlemciye sahibi olabilirsin bu fiyata.
AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci özelliklerini incele, 9.947,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Cevaplarınız için teşekkür ederim aslında gelecek sisteme yatırım yapmak mantıklı ama şu an bendeki parçaların satılması vs. uzun sürer gibi geliyor.@Emre5959 15-16 bin TL'ye RAM, anakart, işlemci alınabiliyor onun için söyledim.
@Emre5959 elinizdeki parçaları ikinci elden yollasanız çok rahat yeter, yollamasanız da yeter. Bütçeniz 16 bin TL değil mi? Buyrun:
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram özelliklerini incele, 3.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 7 7700X Sekiz Çekirdek 4.50 GHz İşlemci özelliklerini incele, 9.947,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Gigabyte B650M S2H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte B650M S2H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B650M S2H AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.729,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Biraz araştırdığıma göre Arctic Liquid Freezer II ile Arctic Liquid Freezer III arasında sadece rgb farkı varmış. Bu durumda versiyon 2 yi almamda başka bir sakınca var mı yada eksik bir bilgi? (rgb benim için önemli değil)Arctic Liquid Freezer III - 360 Intel / AMD Uyumlu, 360mm Radyatörlü, 3x12cm P12 PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (ACFRE00136A) | Teknobiyotik
Kutudan Çıktığı Gibi Hazır - Kolay Kurulum Liquid Freezer III, önceden monte edilmiş basma konfigürasyonlu radyatör fanları sayesinde hemen kullanıma hazırdır. Fan kabloları hortumların ceketine entegre olduğundan anakarta yalnızca bir kablonun bağlanması yeterli olur. Teslimata dahil olan MX-6...www.teknobiyotik.com
Şöyle hocam o doğru değil sadece rgb farkı yok. 2. jenerasyon ile 3. jenerasyon arasındaki en büyük fark pompa dizaynı farkı bir kere.Eğer Ryzen 9 5900x ve sıvı soğutucuyu 16 bin tl ye alırsam;
Sıvı soğutuyucu ilerde toplayacağım sistem için (3-5 yıl sonra gibi) kullanabilirim, ilerde sıvı soğutucu almam gerekmez.
Bu durumda 10 bin tl ye işlemciyi upgrade ederek şu anki sistemimi beni bir kaç yıl daha idare etmesini sağlayıp ddr6 yı bekleyip direkt ddr6 ya geçmek mantıklı olabilir gibi.
Burada aslında benim bilgisayarı nasıl kullandığımda önemli; ben genelde pek oyun oynamıyorum, yazılım ile uğraştığım için işlemci performansı benim için önemli. Olurda ddr5 sistem alırsam muhtemelen işlemcim Ryzen 7 9700X olur.
Biraz araştırdığıma göre Arctic Liquid Freezer II ile Arctic Liquid Freezer III arasında sadece rgb farkı varmış. Bu durumda versiyon 2 yi almamda başka bir sakınca var mı yada eksik bir bilgi? (rgb benim için önemli değil)
Ek olarak bunun kasama olup olmayacağı bilgisini nasıl anlıyabiliriz? Mesela 360, 420 modelleride var hangisinin olacağını öğrenmenin yolu nedir?