kerimd
Yoctopat
Daha fazla
Merhaba,
20 yılı aşkındır Mac kullanıcısıyken, bu yıl PC'ye geçtim. 3D tasarım ve VFX alanındayım, Mac'in NVIDIA GPU'ları desteklememesi PC'ye geçmemdeki birincil neden oldu.
Sonuç olarak, PC'nin nasıl çalıştığı hakkında, BIOS vs. gibi konularda tam bir acemiyim, neredeyse hiçbir şey bilmiyorum.
Şimdi uzun saatler render almama engel olan, PC'yi Render'a bırakıp gitmeme izin vermeyen bir sorun yaşıyorum.
PC durup dururken kendini reboot (restart) ediyor. Bunu anladığım üzere CPU iş yükü fazla olduğunda yapıyor.
Uzun lafın kısası: PC'nin durup dururken reboot etmesi problemini çözmek istiyorum.
- Bütün bunlara ek olarak da PC, BIOS gibi teknik kavramları maalesef bilmiyorum.
Ama artık girdik bu yola, öğreneceğiz bir şekilde.
Konfigürasyon:
Anakart: ASRock X570 Taichi
ASRock BIOS Versiyon: 3.40
CPU: AMD Ryzen 9 5900X
GPU: Nvidia RTX 3080 EVGA XC3 Ultra Gaming
RAM: Corsair Vengeance LPX 64GB (2 x 32GB) 288-Pin DDR4 DDR4 3600
SSD: Samsung 2TB 970 EVO Plus
Power Supply: Corsair RM1000X 1000W
20 yılı aşkındır Mac kullanıcısıyken, bu yıl PC'ye geçtim. 3D tasarım ve VFX alanındayım, Mac'in NVIDIA GPU'ları desteklememesi PC'ye geçmemdeki birincil neden oldu.
Sonuç olarak, PC'nin nasıl çalıştığı hakkında, BIOS vs. gibi konularda tam bir acemiyim, neredeyse hiçbir şey bilmiyorum.
Şimdi uzun saatler render almama engel olan, PC'yi Render'a bırakıp gitmeme izin vermeyen bir sorun yaşıyorum.
PC durup dururken kendini reboot (restart) ediyor. Bunu anladığım üzere CPU iş yükü fazla olduğunda yapıyor.
Uzun lafın kısası: PC'nin durup dururken reboot etmesi problemini çözmek istiyorum.
- Bütün bunlara ek olarak da PC, BIOS gibi teknik kavramları maalesef bilmiyorum.
Ama artık girdik bu yola, öğreneceğiz bir şekilde.
Konfigürasyon:
Anakart: ASRock X570 Taichi
ASRock BIOS Versiyon: 3.40
CPU: AMD Ryzen 9 5900X
GPU: Nvidia RTX 3080 EVGA XC3 Ultra Gaming
RAM: Corsair Vengeance LPX 64GB (2 x 32GB) 288-Pin DDR4 DDR4 3600
SSD: Samsung 2TB 970 EVO Plus
Power Supply: Corsair RM1000X 1000W
Son düzenleyen: Moderatör: