Bütçe sıkıntınız yoksa en havalısını alabilirsiniz nflrmfprşr. Onun dışında attığınız ramlerden Ripjaws V 32 3600 alabilirsiniz, zaten aralarındaki fark yok denilecek kadar az. Aralarındaki farkı Render yaparken farkedersiniz o kadar. Hem cebinizide fazla yakmaz.
Ryzen 5000 serisin en uyumlu RAM'i ve ve bana sorarsan en performanslı olanı G.Skill NEO serisidir zaten önerilen RAM'de odur. 16 GB için oyunların çalışması için yeterli fakat tam performans için yetersiz gelmeye başlamıştır.
Ryzen 7000 serisinde de AMD tabanı olarak bu işin hakkını veriyor en uyumlu ve en performansı EXPO RAM'i üretti yine. AMD tarafında G.Skill ve NEO serisinden şaşmayacaksın.
Bundan öneriyorsun o zaman peki bunun 4000Mhz cl18'i nasıl olur yoksa 3600 mü öneriyorsun ?
Birde ek olarak 64 olunca cl 18'e çıkıyor o yüzden tam olarak ne yapsam diye çok kararsız kaldım
Ryzen 5000 serisin en uyumlu RAM'i ve ve bana sorarsan en performanslı olanı G.Skill NEO serisidir zaten önerilen RAM'de odur. 16 GB için oyunların çalışması için yeterli fakat tam performans için yetersiz gelmeye başlamıştır.
Ryzen 5000 serisi için olması gereken 3600 MHz CL16 en performanslı seçenektir. AMD'nin kendi önerisidir. İntel bir sistem kullanıyor olsaydınız diğer ki seçenekler düşünebilirdi.
Ryzen 5000 serisi için olması gereken 3600 MHz CL16 en performanslı seçenektir. AMD'nin kendi önerisidir. İntel bir sistem kullanıyor olsaydınız diğer ki seçenekler düşünebilirdi.
XMP ya da DOCP açtığımda 3600 MHz çalışıyor başkan. O değer işlemcinin XMP veya DOCP açmadan desteklediği frekans.