R9 5900X Wraith Prism ile kullanirken CPB acilmali mi?

Ceyhun_

Kilopat
Yer
Tekirdağ
RAM
Kingston Fury Beast 32 GB (2x16) 3200 MHz DDR4 CL16
Anakart
ASUS TUF B450M-PRO GAMING 4400MHz(OC) DDR4 Soket A
Merhaba, sistemimde.
ASUS TUF B450M Pro Gaming anakart.
AMD Ryzen 9 5900X işlemci.
Kingston Fury 2X 16 3200 RAM.
MSI Ventus RTX 2060 6 GB ekran kartı.
Samsung M.2 970 EVO Plus 500 GB NVMe.
Corsair 4000D af mesh kasa.
Corsair RM850e 850W PSU.
AMD'nin Wraith Prism RGB soğutucusu var.
Dün sıcaklık sürekli 71'lerde geziyordu boşta iken. BIOS'tan CPB kapattım Ryzen Master programında da Curve Optimizer ile all Core olarak optimize ettim ve -30 ofset ayarladı kendisi. Şimdi 3.7 GHz'den yukarıya çıkmıyor. Ama oyunlarda 85-89 derecelerde takılan işlemci şimdi maksimum 64 oluyor. Boşta iken de 41-57 arası dolaşıyor şimdi. FPS olarak da 3-4 FPS fark etti. Sizce bu şekilde kullansam mı yoksa CPB açıp o sıcaklarda mı kullansam ?
Oyun olarak Mafia 1 Definitive Edition oyununda test yaptım ve değerler bu şekilde.

IMG_0614.jpeg

Son düzenleme:
Ryzen Master uygulamasından mı ?
İlk olarak "Ryzen Master" gudubetinden kurtulun, BIOS'u sıfırlayın ve XMP, SAM, TPM, Secure Boot gibi gerekli özellikleri açmayı unutmayın. Daha sonra BIOS içinden "ECO" modu bulun ve varsa 65W veya bir tık üstünü seçin, hangi sıcaklık kafanıza yatarsa o ayar dursun.

İlk olarak "Ryzen Master" gudubetinden kurtulun, BIOS'u sıfırlayın ve XMP, sam, TPM, Secure Boot gibi gerekli özellikleri açmayı unutmayın. Daha sonra BIOS içinden "eco" modu bulun ve varsa 65W veya bir tık üstünü seçin, hangi sıcaklık kafanıza yatarsa o ayar dursun.

Tamamdır deneyeceğim. Sağ olasın yardımın için.

İlk olarak "Ryzen Master" gudubetinden kurtulun, BIOS'u sıfırlayın ve XMP, sam, TPM, Secure Boot gibi gerekli özellikleri açmayı unutmayın. Daha sonra BIOS içinden "eco" modu bulun ve varsa 65W veya bir tık üstünü seçin, hangi sıcaklık kafanıza yatarsa o ayar dursun.

Dediğini yaptım. Şimdi oyunda derece olarak 71-85 derece arası geziyor sıcaklık.

Tamamdır deneyeceğim. Sağ olasın yardımın için.

Dediğini yaptım. Şimdi oyunda derece olarak 71-85 derece arası geziyor sıcaklık.

FPS de nasıl olduysa yaklaşık olarak 10 FPS arttı.
Eco modda 65W yazıyordu parantez içinde.

Son düzenleme:
Yetmez derseniz CPB kapatabilirsiniz.

Aynen kapadım yine o şekil kullanıyorum. Ara sıra takılmalar oluyor normal masaüstünde bile ama olsun bir süre idare olacak şekilde bu şekil kullanacağım.

En sonunda işlemciyi söktüm firma ile görüştüm iade talebi oluşturun bir sıkıntı çıkmaz ise iade alırız dediler. Tekrar Ryzen 7 3700X e döndüm ve sıcaklıklar boşta 45-52 yükte (oyunlarda) maksimum 65 derece çıktı. Kafam rahatladı en azından.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı