Priviyet Putin
Kilopat
Hangi işlemci, hangi anakart?
Her yeni BIOS sistemi daha iyi yapacak diye bir kesinlik yok, sistem kararlı çalışıyorsa BIOS'un öyle kalması daha iyi. B650 Tomahawk'ı 1 sene kullandım rezalet karttı. Zaten hiçbir şeyi adam gibi çalışmaz öncelikle tüm ayarları normal haline getirip öyle dener misin? Olmuyorsa önceki BIOS'u geri yüklemeni tavsiye ederim.
Trajik enteresan sorunları var demissiniz bu bile yeterli cevapMeraktan soruyorum, ne gibi şikayetleriniz vardı? Bence B650 Tomahawk oldukça iyi bir anakart. bende bir gün BIOS otomatik tarih güncellemesi yaparken(2025 yılına girdiğimiz ilk gün 1 ocak) 1 kereliğine mahsus olmuş olsa da BIOS kendi kendine çökmüştü, BIOS reset pinleri ile kurtarmıştım sistemi. Evet çok trajik enteresan sorunları mevcut ancak bu tür kusurlar harici gayet iyi sağlam bir anakart.
Sizin durumunuz bir üretim hatasına işaret ediyor gibi. Ses sorunu hiç yaşamadım hatta ses kartımı maximum kapasitede kullanıyorum mükemmel çalışıyor(384K + 32 bit), Wifi de aynı şekilde.Trajik enteresan sorunları var demissiniz bu bile yeterli cevapSistemi emanet ettiğim kart beni uğraştıracaksa verim alamayacaksam ne anladım o karttan. Şu an kullandığım anakartta hiç sorun yok mesela 9 aydır mutlu şekilde kullanıyorum. Bir arkadaşımız daha sormuştu şöyle yazmıştım: Evet bios çökmesi de olmuştu onu yazmayı unutmuşum.
Sizin durumunuz bir üretim hatasına işaret ediyor gibi. Ses sorunu hiç yaşamadım hatta ses kartımı maximum kapasitede kullanıyorum mükemmel çalışıyor(384K + 32 Bit), Wi-Fi'de aynı şekilde.
RAM konusunda kesinlikle katılıyorum uğraştıran bir kart. Ben kısmen teknisyenim bu bakımdan bu tür durumları çözmek pek problem değil. RAM XMP ayarı yapınca ayar yanlış yapılmışsa ve RAM bu şekilde çalışmıyorsa anakart birisi dışarıdan BIOS sıfırlama pinleri ile BIOS'u sıfırlayana kadar bellekleri çalışamayacakları voltajda çalıştırmayı deniyor ve çalışmayınca da "sistem çalışıyor ancak görüntü vermiyor" gibi konulara sebep oluyor çünkü anakart DRAM aşamasında sonsuz döngüye giriyor hiçbir şeye yanıt vermiyor. Bu anakart bu bakımdan bilirkişiler için sıkıntı çıkartmaz iken son kullanıcılar için tam bir işkence olduğunu kabul ediyorum, çok ciddi bir bellek sorunu var sürekli DRAM aşamasında takılı kalıp görüntü vermiyor hiçbir şekilde.
Ve nedeni bilinmez şekilde sistem uyku moduna girdikten sonra uyku modundan çıkartmaya çalıştığım zaman yine DRAM aşamasında sonsuz döngüye giriyor belki Windows belki anakart bilemedim ancak 4 farklı Windows indirildi ve her birisinde de uyku çalışmamıştı bellek çökmesi ile. 2 farklı bellek denedim Goodram ve Kingston ikisinde de uyku modu çalışmadı. Aslında siz böyle söyleyince benim de aklıma bunlar geldi evet harbiden sorunlu bir anakart.
Hocam aynı hesaba geldik, üretim hatası filan değil bu kart gerçekten sorunlu. Forumlarda övüyorlar ooo işte Tomahawk canavar gibi kart filan. Tavsiye edenlerin yüzde 90'ı kullanmamıştır, kullanan da sırf satın aldım diye sahiplenip toz kondurmuyor. Bana farklı size de farklı sorun denk gelmiş. Neticede verimi yok bu kartın. Bu arada BIOS'ta RAM profili hariç oynama yapmadım işlemci ayarlarına hiç dokunmadım orijinal haliyle bile düzgün çalışmadı. Donanım olarak statik elektrik bile etkiliyor size denk gelmemiş ama bende ses çıkışı bozuldu. Benim kadar uzun kullanmadıysanız belki denk gelecektir, umarım olmaz. Şimdi aynı donanımla farklı anakart kullanıyorum sıfır sorun. 9 ay oldu sistem saat gibi.