DonVitoCarleone
Hectopat
Daha fazla
Herkese iyi Sosyaller. İşlemci değiştirme kararı aldım çoğu oyunda ekran kartımı tam besleyemiyor özellikle PS'den portlanan oyunlarda. Dün Doom Eternal oynarken V-Sync'i kapattım 400-600 arası Ultra nightmare de %100 CPU kullanımı alıyorum Spider-Man, TLOU2, God of War, gibi gibi çoğu oyunda 1440p de işlemci kullanımım %100 ekran kartı %85 ve net bir şekilde işlemci 2K da olsa yetmiyor stabil şekilde oyun oynayamıyorum %1FPS 150 civarlarından 60 70'lere düşüp çıkıyor sürekli çekirdek load miktarı arttıkça sürekli bunu yapıyor. 20k bir bütçem var genelde Intel sistem toplarım sürekli PBO OC vesaire hiç anlamam bu AMD işlerinden. Ama ölü bir LGA1700 sokete yatırım yapmak istemiyorum yeni Intel soketi de sonraki seride değişecekmiş, zaten performans değerleri belli. AMD tarafına geçmeye karar verdim. Şimdi soru şu 7900 mü almalıyım 9700X mi FPS takıntısı olan biri değilim kartımı rahatlıkla besleyecek hangisiyse ona geçip stabil bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum sadece. DeepCool LS520 kullanıyorum işlemcim stress testlerinde 150W görüyor ve sıcaklıklar 65-70 arası. 7900 alsam soğutabilir miyim? 65W TDP yazıyor ama Max değeri bilmiyorum. Render vb hiç işim alakam yok sadece oyun oynuyorum. 7800x3D önerecek çoğu kişi 7800x3D alsam bu soğutucu ile soğutabilir miyim 120W TDP bir işlemciyi soğutmak çok zor olur benim için ve soğutucu değiştirmek asla istemiyorum. Bu işlemcilere göre 7800x3D 2-3 bin TL daha pahalı bütçe çok yukarı çıksın istemiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: