R9 7900X sistem açılırken VRAM ve CPU ışığı yanıyor

unalboy

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL TridentZ 16x2 32 GB 6000Mhz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON 2TB
Ekran kartı
RTX 4070TI
Anakart
ASUS TUF B650-PLUS
İşlemci
RYZEN 9 7900X
Merhaba,

Yeni topladığım bilgisayarda RAM'lerimi 6000MHz'de çalıştırmak için D.OC.P profili ayarladım. Ama bilgisayar açılırken sanki 2 kez başlatıyor gibi algılanıyor. Bilgisayar açılırken VRAM ve CPU ışığı yanıyor öyle açılıyor. Dün gece yine aynısı oldu ve bu sefer monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmedi. BIOS pilini çıkartıp bekledikten sonra düzelttim. Sizce sorun nerede acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse bahsetmese de Ryzen 7000 serisinde genel bir sorun bu, BIOS güncellemesi beklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

Yeni BIOS'larla düzelecektir, ama görüntü vermeyecek kadar sorunlu değil.
RAM'ler 2. Ve 4. Slota takın, tek RAM ile sistemi açıp XMP aktif edip 2. RAM'i takın.

Kimse bahsetmese de Ryzen 7000 serisinde genel bir sorun bu, BIOS güncellemesi beklemek dışında yapabileceğiniz bir şey yok.

Evet bütün BIOS güncellemelerini yaptım. Hatta bütün güncellemelerde RAM frekans güncellemesi sebebiyle versiyon geldiği belirtilmiş. Dün gece bilgisayar bir anda saçma sapan kapanınca tekrar sormak istedim. Ama çok garip dün son BIOS güncellemesini yaptıktan sonra şu an sorunsuz çalışıyor. Tek sorun hala PC açılırken ilk önce kırmızı CPU sonra sarı RAM ışığı yanıyor ve görüntü sonra geliyor. Bu bir sorun değilse benim için sorun yok tabii.

RAM'lerinizin CL ve MHz değerini elinizle girip deneyin D.O.C.P açmadan.

Bunu da denedim 5800 ve 5600 MHz'leri bazen açtı, bazen açmadı. D.OC.P için de kesinlikle PC açılmıyor demiyorum ama dün gece böyle bir problem yaşadım. Hatta sonrasında kasanın Power tuşu bile çalışmamaya başladı. Statik elektriği boşaltmak için her şeyi söktüm, Power bastım ve BIOS pilini çıkarttım, sonrasında tek RAM taktım ve açıldı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…