Hocam iyi akşamlar konumuza gelirsek öncelikle şunu diyebilirim ki bu sistem oldukça güçlü ve verimli çalışacaktır artılara ve eksilere gelirsek;
Artılar;
1) üst düzey performans.
2) yüksek işlemci soğutma desteği.
3) geleceğe yönelik uyumluluk (DDR5, PCI-e 4.0, AM5 soket)
4) şık, geniş iç hacim, estetik bir duruş.
5) gelişmiş bağlantılar (Wi-Fi 6e, USB 3.2)
Eksiler.
1) kasanın büyüklüğü ve ağırlığı.
2) yüksek güç tüketimi ve enerji maliyetleri.
3) yüksek gürültülü olabilir.
4) fan sayısı yetersiz kalabilir.
-> Bu sistem, özellikle oyunlar, video düzenleme, rendering ve profesyonel iş yükleri için gayet güçlü ve verimli bir sistemdir. Ama büyük boyut ve gelecekteki GPU yükseltme gereksinimi gibi dezavantajları da vardır. SSD için ise üksek hızları ve yoğun veri aktarımı sırasında, ısınma problemi yaşanabilir (bu anakartta zaten SSD için soğutma desteği mevcut o yüzden bu herhangi bir problem yaşatmaz. 2TB kapasite yeter mi yetmezmi bilmem orasıda sizin kullanım amacınıza ve beklentilerinize kalmış ama genelde yetecek bir kapasite. Bir de eğer bu anakartta heatsink mevcutsa SSD'niz çok yüksek sıcaklıklara çıkmayacaktır.) Bende sizin gibi çok benzer özelliklerde bilgisayar topladım (1 hafta oldu ya da olmadı) sadece birkaç değişikler var (belirgin değişiklikler sadece olarak ekran kartı ve anakartım farklı) ben sabırsızlığıma denk getirdim ve beklemeden aldım. 4080 Super gayet iyi bir ekran kartı ve sisteminiz yüksek performans odaklı, o yüzden (fazla bilgim olmamakla birlikte) belki biraz daha bekleyip (bazılarının söylentilerine göre) 5000 serisi ekran kartları yakında çıkacakmış. O yüzden erken davranmaktan biraz kaçınıp 5000 serisi ekran kartlarınında yakında çıkacağını göz önünde bulundurarak biraz bu konu hakkında düşünülebilir. (5000 serisi ekran kartları ne zaman çıkar, ne fiyatta olur bir şey söyleyemeyeceğim.) Sadece bakmakta fayda var diyorum. Karar size kalmış şahsen ben beklemedim.
Teşekkür ederim.
Hocam eklemeyi unuttum.
Kesinlikle bu sistemde 4K minimum 2K (4K önerimdir) monitör kullanmanız gerektiğidir. Böyle bir sistem alıp monitörü 1080p kullanmak sadece para israfıdır. Sisteme hakettiği monitörü sağlayın bence.
Tekrardan teşekkürler.