Bütçe
30000
Şimdi Render almaya çalışıyorum ondan sonra deneyeceğim bu söylediğini
Mimari işler yaptığım için bu sistem bana anca yeter gibi bir şey.
Bu kasayı öneririm ama asusun bir kasasını görmüştüm dev gibi keşke onu alsaydım dedim gördüğümde.
ram frekansını 6000mhz alman çok iyi olmuş. çoğu kişi hata yapıyor ddr5 sistemde gidip 4 binli mhz ler alıyor bu büyük bir hata ddr5 sistem için 6 bin üzeri ram iyi performans verir.
Ama nedense 6000 MHz de çalıştıramıyorum Ramlerimi. Profile 1 seçince uzun bir süre bilgisayar çalışmıyordu sonra bios sıfırlayıp default kullanmak zorunda kalıyordum.
Soğutucunu araştırdım Noctua'dan az bir şey daha performanslıymış. Adam 5.1 GHz de 88 derece yapıyormuş.
Seninki 5.2 GHz de daha düşük sıcaklıkta oluyorsa nasıl bu daha iyi olabiliyor onu anlamadım hocam ? Geçen gün ASUS STRIX B650E-F anakartıma yeni BIOS geldi diyorum ki senin anakartın BIOS'unu güncelledin mi? Bir de ona baksan.
Bios Update geldi işlerim bitinde yapayım dedim bekletiyorum şu an onu ama güncel olduğu zamanlarda da sıcaklıklar aynıydı.

İşlemciden daha iyi performans alabilmek için bios kısmından tam olarak neler yapmam lazım ? Bu yukarıda yazan adım yeterli mi?

Her zaman son surum BIOS kullan yahu gebzede olsan kokten cozerdim. Miss gibi kullanirdin.

Kullandığın macunda onemli ben arctict MX6 kullanıyorum.

5950X önereceğim fakat onu da bu anakartın VRM'ları kaldırmaz gene anakart değiştirmek zorunda kalırsınız.

Yok hocam kaldirir cok rahat. ASUS ROG STRIX B450-F Gaming anakartim var rahmetli 5950X ile 2 yil kullandim 16 GB RAM'le tas gibidi vallahi onda da Noctua nhd14 ile 4.7 GHz goruyordum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…