Arkadaşlar sistemimde bazı değişiklikler yaptıktan sonra yaşadığım bazı problemler var ve ne yaptıysam çözüm bulamadım. Sizlerin de fikrini almak istiyorum.
Geçtiğimiz ay anakart, RAM ve işlemci değişikliği yaptım. Windows'u temiz bir şekilde kurdum tüm driverları yükledim. Armoury Crate yazılımı zaten benim yerime birçoğunu hallediyor. Kalanları ise manuel yükledim.
BIOS sürümüm 1807 yani son sürüm.
Sistemi kurduktan sonra hem ekran kartım için hem işlemcim için FurMark, OCCT ve Prime95 ile stres testleri ve stabilite testleri yaptım. Hiçbir hata ile karşılaşmadım sıcaklık değerlerimde çok normal seviyelerde devam etti.
Yaşadığım sorunlar ise mesela Discord'da arkadaşımın yayınını izlerken ya da normal PC kullanırken HWMonitor, CPU-Z, Armoury Crate gibi programları açarken PC komple donuyor yaklaşık 5-10 saniye kadar sonra hem uygulama açılıyor hem donma ortadan kalkıyor.
Zaman zaman bilgisayarım ile takılırken anlık olarak tüm uygulamalar crash oluyor sanki mesela Chrome sekmelerim kilitleniyor ve yanıt vermeyi bırakıyor. Discord kendini kapatıyor yeniden açılıyor. CS:GO 2 oynarken bir anda ekran kararıyor beni masaüstüne atıyor ve tekrar oyuna giremiyorum. Görev Yöneticisi'nden işlemi durdurup yeniden başlattıktan sonra anca girebiliyorum oyuna. Bu problemi sadece CS oynarken yaşadım diğer oyunlarda karşılaşmadım. Alan Wake 2, Spider-Man gibi oyunları kast ediyorum. Bu oyunlar sistemimi daha çok yormasına rağmen bu tarz sorunlar yaşamadım hiç.
Diğer bir sorun ise bugün arkadaşlarım ile hearthstone oynarken paralelde Discord üzerinden yayın açmıştım ve arkadaşımın yayınını izliyordum. Bir anda 3 monitörüm karardı sağ ve soldaki monitörlerim siyah ekran olarak kaldı ana monitörüm ise 800 X 600 çözünürlükte açıldı. Sanki ekran kartlarım işlevini yitirmiş gibi. Bu problemin üzerine bilgisayarımı yeniden başlatmaya çalıştığımda ise "rpc sunucusu kullanılamıyor" hatası aldım ve açma tuşuna basarak kapatmak zorunda kaldım.
Bilgisayarım açıldıktan sonra tekrar OCCT ve FurMark testi yaptım. FurMark testi esnasında eklediğim fotoğraf üzerinde sıcaklık grafiğinde göreceğiniz üzere anlık bir drop yaşandı ve sıcaklık değeri neredeyse sıfıra indi sonra test devam etti bu drop esnasında yine bilgisayarım donar gibi tepki verdi.
Uzun bir yazı oldu biliyorum ama bilen birisi illaki çıkar diye düşünüyorum. Ne yapmam gerektiğini nasıl ilerlemem gerektiğini gerçekten çözemiyorum ve bu sinirlerimi bozuyor.