R9 7950x3D ve RTX 5070 Ti sistem alınır mı?

devilsdance

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Aşağıdaki konfigirasyonu ünlü internet sitelerin tavsiye sistemlerinden esinlenerek kendim topladım.

Maalesef RAM konusunda problem yaşıyorum. RAM'ler 6400MHz olmasına rağmen sistem 4800MHz görüyor. BIOS ayarlarında DOCP'yi açtığımda sistem birkaç kez resetleyip safe mod açıyor. Bilgisayar açılmıyor. Manuel olarak 6400'e çektiğimde sistemin açılması yaklaşık 60-70 sn civarlarında. Mecburen 4800MHz de kullanıyorum şimdilik. 6000MHz ve biraz daha düşürerek denedim sistem 60sn. Civarlarında açılıyor. Stabil çalışmayacağını varsayıyorum bu sebeple.

AMD sistemde Intel EXPO RAM niye aldınız diyebilirsiniz. Birçok Video'da DOCP desteğinden ve hız aşırtma yapabildiğinden bahsediliyordu. Piyasada da 96 GB'ya da üstü AMD EXPO uyumlu RAM bulamadım. DOCP ile halledilebilir olduğunu görünce ve 2 ünlü web sitesinde bu konfigirasyonu görünce bir şekilde olacak diye düşündüm. Belki de oluyordur ama ben beceremedim.

Uzun yıllar sonra Mac'den PC'ye geçeyim dedim 5 gündür iş yapamıyorum

Bu tarz da bir problemle karşılaşan var mı? Çözümleriniz neler oldu. BIOS ayarları konusunda tavsiyeleriniz nedir?

Sistem Konfigirasyonu:
CPU:
AMD Ryzen 9 7950x3D (16 çekirdek, 32 iş parçacığı, 5.7 GHz Boost, 128 MB L3 önbellek)
RAM: Corsair Vengeance RGB 96 GB 6400MHz DDR5 (2x48 GB) Intel XMP.
GPU: ASUS Prime GeForce RTX 5070 Ti 16 GB GDDR7.
Depolama: Klevv Genuine G560 2TB PCI-e 5.0 SSD GEN5X4.
Anakart: ASUS ProArt X870E-Creator Wi-Fi
PSU: ASUS TUF Gaming 1200W 80 Plus Gold.
Soğutma: ASUS ProArt LC 360 (360mm AiO)
Kasa: ASUS ProArt PA602 Wood Edition.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden 96 gb ram isteği düşündünüz ki? Psu çok fazla 1000 w yeterdi. Amaç oyunsa 9800x3d daha iyi olurdu. Belki 5080 li toplanırdı.

Bios güncel mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…