R9 7950x3D vs i9 13900K

Çok bilgim yok o yüzden anlayış gösterminizi istiyorum öğrenmeye çalışıyorum. Soket derken tam olarak ne oluyor.

Intel 14. nesilde farklı bir sokete geçecek ve ileride 14. nesil işlemcileri aldığınız anakartta takamayacaksınız ama AMD 3-4 yıl soket değiştirmeyecek AMD aldığınızda ileride işlemci yükseltebilirsiniz.

Saturn teknoloji mağazası var oradan almayı düşünyorum şu an bildiğim kadarıyla daha gelmemiş ama yaza gelecek diye biliyorum ben de zaten yaza toplayacağım PC'yi.

Çok bilgim yok o yüzden anlayış gösterminizi istiyorum öğrenmeye çalışıyorum. Soket derken tam olarak ne oluyor.
Soketten kasıt anakart. Intel'in 14. nesille yeni sokete geçmesi bekleniyor. Yani ilerde işlemci değişikliği yapmak istediğinizde anakartı da değiştirmek durumunda kalacaksınız. AMD bu nesille yeni sokete geçtiğinden daha ileriye dönük. Birkaç nesil daha bu anakart yeni işlemcileri destekleyecek.

Yani 14nesil intele işlemciye geçersem anakartıda değiştirmek zorunda kalacağım?

Tamam sağ olun.

İntel 14.nesil işlemciler ne zaman çıkacak peki?

İki işlemci arasında kararsızım yurt dışından getireceğim arada 100euro ya yakın bir fark vardı sanırsam AMD daha pahalı sizce AMD daha mı iyi daha iyiyse 100 Euroluk farka değer mi?
Şuan en güçlü oyun işlemcisi 7950x3D.
Şuan 13900K almak mantıksız olur çünkü LGA 1700 bitti.

Şu an en güçlü oyun işlemcisi 7950x3D.
Şu an 13900k almak mantıksız olur çünkü LGA 1700 bitti.

Yakında 7800x3D olacak en güçlü oyun işlemcisi ve konu sahibi yaza alacağı için onu alması daha mantıklı olur yaza çıkar bu işlemci.

Peki şimdi RTX 4090 + i9 13.nesil ya da 7950x3D işlemci alacağım bu sisteme 4K monitör mü alınmalı 2K mı yani benim şu an fikrim 2K ASUS'un OLED monitörü ama 4K da istemiyor değilim 4K da OLED olmaması beni çok kendine çekemedi.

Bu yıl 3. çeyreğin sonu gibi çıkar.
tamamdır

Hangi oyun oynadığına göre değişir bu sorunun cevabı.Bu arada yaptığın yasak bunun için ayrı bir konu aç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…