emirhanabalı
Centipat
İyi günler arkadaşlar. İki ekran kartı arasında çok kaldım.
1-) NVIDIA 5070 Ti.
2-) RX 9070 XT.
Açıkçası oyun amaçlı sistem toplamıyorum, asıl amacım iş. Hayatım boyunca AMD ekran kartı kullanmadım bu yüzden AMD'den ekran kartı konusunda çekiniyorum ama 9070 XT çok övülüyor ve fiyatı da oldukça uygun. Ne önerirsiniz?
İşlemcim AMD Ryzen 9 9900X.
Cevabınız için teşekkür ederim hocam ama amdninde nvidiada olan gibi bir rtx video iyileştirme teknolojisi olup olmadığı benim için çok önemli bu sistemi annem için topluyoruz annemin gözleri pek iyi değil oyun oynamayacak iş için kullanacak bu yüzden işlemci ve monitörü güzel rahatça görebileceği bir sistem topluyoruz. Ekran kartınında çok düşük tutmak istemiyorum9070XT daha iyi ve övülme sebebi şu anda yeni driver ile bayağı performans artışı yakaladı Marvel Spider-Man'de %27 bu fark genelde ise 5070 Ti'dan %4 kadar daha iyi fiyatta daha uygun.
ASUS PRIME RX 9070 XT OC 16GB Ekran Kartı
Küçük form faktörüne sahip PRIME Radeon™ RX 9070 XT ekran kartı ile üstün performansı deneyimleyin.www.gaming.gen.tr
Cevabınız için teşekkür ederim hocam ama AMD'ninde NVIDIA'da olan gibi bir RTX video iyileştirme teknolojisi olup olmadığı benim için çok önemli bu sistemi annem için topluyoruz annemin gözleri pek iyi değil oyun oynamayacak iş için kullanacak bu yüzden işlemci ve monitörü güzel rahatça görebileceği bir sistem topluyoruz. Ekran kartınında çok düşük tutmak istemiyorum.
Genelde vardı her konuda teknolojide iş amaçlı kullanılacaksa 5070 Ti cok daha iyi tercih olacaktır fiyatlari bilmiyorum ama belki 2.elden 4000 serisi daha güçlü bir kart düşürebilirsiniz 4X Frame Gen bir ise yaramiyacak çünkü bu durumda.
Eki Görüntüle 2532062
Düşündüğüm 5070 Ti bu hocam.
Eki Görüntüle 2532063
İkinci el almak istemiyorum hocam.
Sıfır 4080 Super'inde fiyatları daha pahalı maalesef.
Eki Görüntüle 2532062
Düşündüğüm 5070 Ti bu hocam.
Eki Görüntüle 2532063
İkinci el almak istemiyorum hocam.
Sıfır 4080 Super'inde fiyatları daha pahalı maalesef.
5080 parası olmuşlar 2.el istemiyorsan attığın kart alınabilir 2.elde 4080s 42K civari vardi ondan demiştim attığın kart en uygunu sogutma kötü olmaz diye düşünüyorum YT'den bakabilirsin INNO3D falan önerecektimdd 3 4K fiyat farki var degmeyebilir YT'den bakabilirsin degerlere ama kötü olduğunu sanmıyorum.
Ekleme yapayım gayet iyi model.
Tamam o zaman GPU belli çok teşekkür ederim hocam.
Bir soru daha sorabilir miyim hocam.
R9 9900X işlemciden çok emin değilim açıkçası fazla overkill bir işlemci seçmişim gibi hissediyorum R7 9700X yeter mi sizce?
Baktımda hocam benchmarklara bu arada başta yanlış yazmışım "Ryzen 7 9700X" yazmışım kusura bakmayın demek istediğim "Ryzen 9 7900X" ti baktımda arada 3000 4000 Tl fark var ve ciddi bir performans farkı var (Ryzen 9 9900X önde) büyük ihtimal Ryzen 9 9900X alacağım teşekkür ederim sizi de yordumYa yanlış bilmiyordam 9600X ve 9700X ısınmanin önüne geçme için yapıldı ama iyi islemci siteye baktım gayet yeterli gibi.
Photoshop tabii bu ama rakipleri belli aşağılarda yaziyor. Fakat net bir şekilde 9900X daha iyi bir işlemci.Adobe Photoshop: AMD Ryzen 9000 Series vs Intel Core 14th Gen
AMD's new Ryzen 9000 processors are here, but how do they compare to the previous generation Ryzen 7000 or Intel's Core 14th Gen processors in Photoshop?www.pugetsystems.com
Tam olarak nasıl bir is bilmiyorum ama 2side güclü hangisi isinize geliyorsa alabilirsiniz.Ryzen 9 9900X vs Ryzen 7 9700X [16-Benchmark Showdown]
Comparing Ryzen 7 9700X with Ryzen 9 9900X: technical specs, games and benchmarks.technical.city