Hocam aynı performansı alabiliyor olabilirsiniz ama işlemciniz daha sıcak çalışıyor. Zaten curve optimizerde ki amaç ısıyı düşürüp aynı performansı veya fazla performans almaktır. Videoda anlattığı gibi deneme yanılma ile daha iyi sonuç alacaksınızdır.
Yorumlar için teşekkürler. Biraz daha curve deneyeceğim.
Fakat dün gece Prime 95 RAM testi 7 saat 40 dakika sonra fail vermiş. Önce onu stabil yapmam lazım
Arctic Liquid Freezer III 420'de 14 santim fan var.
Boru yönü ters biliyorum çünkü NVME heatsink ile çakışıyor aksi yönde.
Bu arada geri 95 dereceye döndüm. OCCT'de 270 280 watt'a kadar çıkabiliyor ama sonra çok hızlı 95 dereceye ulaşıp throttle oluyor. İşlemci yüzey alanı küçük diyor yorumcular onun negatif etkisi oluyormuş bu kadar'la idare edeceğiz.
Kendim watt sınırlaması yaptım ama mantığı yok. Geriye Curve Optimizer deneme olayı kaldı.
bu arada bir arkadaş eskiden %50+ OC performansı alırdık demiş çok doğru. Artık %5, %10
Gerçi RAM bellekleri optimize etmem tek başına %15+ getirdi default'a göre.
PBO güç ayarını maksimum olarak kullanmak gerine 180-220W (PPT) civarına çekmeyi deneyebilirsiniz (TDC 160, EDC 225 kalabilir).
PBO algoritması sıcaklıklardan etkileniyor, yüke göre daha az güçte daha soğuk çalışınca daha yüksek boost bin frekansına ulaşabilir ki Zen 5 çok verimli, performans kaybı olsa bile çok az olacaktır fakat sıcaklıklar baya düşecektir.
AM5 sıcaklıklarını sınırsız güçte tamamen düzeltmek için direct die ile soğutma gerekli.
Size önerim şu olur, PBO ile saat hızını artırmak bir kazanç sağlamıyor, bunun yerine sadece eğri iyileştirici ile çekirdek başına düşen voltajı azaltın bu küçükte olsa bir performans artışının yanı sıra çok daha düşük sıcaklıklarda ve daha düşük güç tüketimi ile kullanmanızı sağlayacak.
Merhaba kardeşim işlemcide overlock yaparak ne elde etmeye çalılşıyorsun merak ettim doğrusu? Bir amacın var mı overlock yaparak? Zaten 9950X günümüzde inanılmaz derecede çok güçlü bir işlemci 7/24 overlock yapmak işlemcinin ömrünü kısaltır bence buna gerek yok ki yine de sen bilirsin senin paran senin derdin bence bu tarz işlemciye overlock yapmaya hiç gerek yok temiz sağlıklı kullanmak için BIOS'tan 43.00 değere alıp kullanmak daha faydalıdır. Umarım rahatsız etmedim seni iyi akşamlar dilerim.