R9 9950X sisteme termal macun öneri

rigel2901

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım. Ekran kartım RTX 4070 Ti ve şimdilik ekran kartını yenilemedim.

Sistem:
9950X.
MSI X870 Gaming Plus.
64 GB G.Skill 6000 MHz CL30.
NZXT C1200.
Arctic LF III 420mm.

Arctic soğutucunun yanında termal macun geliyor, fakat daha iyi bir seçenek var mıdır? Soğutucu henüz gelmedi, fakat içinde sanırım MX-6 macun çıkıyor. Yanında gelen macunumu kullanmalıyım, yoksa daha iyi bir seçenek var mı? Örneğin Noctua, Thermal Grizzly gibi markaların macunlarını kullanmam daha mı iyi olur?

Öte yandan Reddit'te termal ped önerenler oldu, bu konuda görüşleriniz nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım. Ekran kartım RTX 4070 Ti ve şimdilik ekran kartını yenilemedim.

Sistem:
9950X.
MSI X870 Gaming Plus.
NZXT C1200.
Arctic lf III 420mm.

Arctic soğutucunun yanında termal macun geliyor, fakat daha iyi bir seçenek var mıdır? Soğutucu henüz gelmedi, fakat içinde sanırım MX-6 macun çıkıyor. Yanında gelen macunumu kullanmalıyım, yoksa daha iyi bir seçenek var mı? Örneğin Noctua, Thermal Grizzly gibi markaların macunlarını kullanmam daha mı iyi olur?

Şimdiden teşekkürler.

Ben Noctua nth1 kullandım MX6'dan yaklaşık 5-6 derece daha iyi performans gösteriyor. Thermal grizzly i bilemiyorum.

Son düzenleme:

Sistem:
9950X.
MSI X870 Gaming Plus.
NZXT C1200.
Arctic lf III 420mm.

Şimdiden teşekkürler.

Bence kutudan çıkan macun başarılı sayılır. Bence kullanın değişim zamanı daha kaliteli macun alırsınız.
Termal pad uzun süre kullanım ve pump out için güzel seçenek. İyi bir Termal macun kadar düşük derece alamazsın ama en iyi termal macun 3 4 ayda pump out olurken termal padın pump out olma şansı yok.

5-6 derece aslında az değil gibi geldi bana.
Hocam şöyle söyleyeyim; Noctua NT-H1 termal macun ile işlemcim 60 dereceyi hiç geçmiyordu ve bu durum 6-7 ay boyunca böyle devam etti. Daha sonra MX-6 aldım ve macunu yeniledim ama gerçekten pişman oldum. Sıcaklıklar 67 dereceye kadar çıktı. MX-6 yı kötülemiyorum ama noctua daha kaliteli.

Bence kutudan çıkan macun başarılı sayılır. Bence kullanın değişim zamanı daha kaliteli macun alırsınız.
Termal pad uzun süre kullanım ve pump out için güzel seçenek. İyi bir Termal macun kadar düşük derece alamazsın ama en iyi termal macun 3 4 ayda pump out olurken termal padın pump out olma şansı yok.
Hocam 3-4 ayda pump out olma durumu kesin mi, yoksa macunun akışkanlığına bağlı bir durum mu?

Hocam şöyle söyleyeyim; Noctua NT-H1 termal macun ile işlemcim 60 dereceyi hiç geçmiyordu ve bu durum 6-7 ay boyunca böyle devam etti. Daha sonra MX-6 aldım ve macunu yeniledim ama gerçekten pişman oldum. Sıcaklıklar 67 dereceye kadar çıktı. MX-6 yı kötülemiyorum ama noctua daha kaliteli.
Hocam gerçekten 7 derece fark gerçekten az değil.

Sistem:
9950X.
MSI X870 Gaming Plus.
NZXT C1200.
Arctic lf III 420mm.

Şimdiden teşekkürler.

MX-6 öneririm çok perfomansli laptopta masaüstü de ama derseniz ben macuna cidden para verip almak istiyorum Noctua NT-H1 ama ben sahsen Artics tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı