R9 9950x3D RTX 5090 sistem uyumlu mu?

Bütçe

Schrader

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Sıfırdan bilgisayar topladım yakın zamanda almayı düşünüyorum, soket sayıları, anakart, diğer bileşenler birbirleriyle uyumlu mu pek emin değilim, ben sadece iyi olduğunu düşündüklerimi ekledim donanımdan anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. O bileşenin yanına bu bileşen daha uyumlu, daha performanslı çalışır gibi önerileriniz varsa seve seve alırım. İşlemciyi düşürmek zorunda kaldım, sitede sıvı soğutucu desteklemiyordu AM5 sıvı soğutucu bulamadığım için AM4 olarak düşürdüm.

Hocam bu nasıl bir sistem hiçbir şey gözükmüyor.

Hocam öncelikle sisteme sakın harddisk almayın. Bu zamanda artık harddisk kalmadı yani sizinki gibi kaliteli bir sisteme alınmaz tabiki. Kaliteli SSD'ler seçin.

Hocam öncelikle sisteme sakın harddisk almayın. Bu zamanda artık harddisk kalmadı yani sizinki gibi kaliteli bir sisteme alınmaz tabiki. Kaliteli SSD'ler seçin.
Hocam SSD zaten seçtim diye hatırlıyorum. Ben bulut kullanmak yerine HDD alayım dursun kenarıda diye düşündüm. Yüksek kayıtta ekran kayıtları almayı seviyorum da. Oyunlar SSD'ye, ekran görüntüleri kayıtları HDD'ye diye düşündüm. Yani SSD zaten aldım.

Hocam sizin seçtiğiniz anakart çok üstün bir seviyede. Yani 5 tane M.2 SSD slotunuz var ve siz sadece 1 tane SSD almışsınız. Yani 4 tane daha alabilirsiniz. Ama o kadar gerekli mi size kalmış. Mesela Siz 1 tane 4 TB SSD almışsınız. 1 tane daha eklerseniz 2 tane 4 TB SSD niz olacak. Yani 8 TB oldu. Yani yeter diye düşünüyorum ama yetmez derseniz aynısından veya farklı modelden daha fazla ekleyebilirsiniz. En fazla 5 tane olacak şekilde.

Doğru hocam Anakartta kaç slot olduğunu bilmiyorum ki.

Doğru hocam Anakartta kaç slot olduğunu bilmiyorum ki.
Ayrıca bütçeniz zaten çok yüksek olduğu için PSU yu 80+ gold değil, 80+ platinum almanız daha iyi olur. Benim bilgim ortalama olduğundan dolayı önerme konusunda yardımcı olamam. Ama anlayan birileri yazar yakında zaten. Bu arada sistemi ne için kullanacaksınız?

Oyun, Render, keyfi video işleri, çoğunlukla GTA 6 için hazırlık hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…