Radeon R5 M330 sürücüsü devrede iken görüntüde donma sorunu

Badır

Hectopat
Ekran kartı sürücüsünü yüklediğimden beri ekranda güncel olarak donma problemi var.
Aygıt yöneticisi'nden baktığımda şöyle gösteriyor (resim 1)
- görüntü bağdaştırıcıları
- AMD Radeon (tm) R5 m330.
- AMD Radeon (tm) R4 Graphics

Bunlardan birini devre dışı bıraktığımda donma problemi düzeliyor ancak oyunlarda düşük FPS (2 ila 7) sorunu yaşıyorum.

Video izlerken sadece video donuyor ses takılmadan çalıyor.
Windows 7 de kullandığımda film izlerken donma olmuyor. Sadece imleç de donma oluyor.

Windows 10'dan Windows 7 formatladım tekrardan aynı sorunu yaşıyorum.
BIOS sürümü güncel.
Yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20191221_214937.jpg
    2,3 MB · Görüntüleme: 64
  • IMG_20191222_143223.jpg
    1,6 MB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
2 Saniyede 1 donma sorununu bende yaşadım ve sorunu aşağıda anlattığım şekilde çözdüm. Tabi eski bir driver kullanmak üzücü ama başka bir çözüm ne yazık ki yok.
-Öncelikle DDU (Display Driver Uninstaller) ile ekran kartını temizleyelim.
-Sonra bilgisayarıma sağ tık yapıp özelliklere gelelim. Oradan sırayla gelişmiş sistem ayarları, donanım, aygıt yükleme ayarlarına gelelim ve otomatik driver güncellemelerini devre dışı bırakalım.
-Sonrasında aşağıda bıraktığım linkteki driverı kuralım. Sorunumuzu çözen şimdilik en iyi çözüm bu.
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-17-2-1

Not: Bu problemi olup da daha güncel bir driver versiyonu kurmayı başaran varsa lütfen yazsın. No Man's Sky oyunu daha güncel bir versiyon istiyor çünkü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…