Radyatör Fan Konumlandırma

Emir54

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar iyi akşamlar,

Nzxt h510 vb. Kasa kullanılan 2 video izledim. Adam fanları radyatörün kasa içi tarafına doğru konumlandırıp pull ya da push konumunda yapıp RGB gözükmesin değil de dışına doğru takıp push yapıp önden de RGB leri göstermiş. Ama izliyorum ön tarafta bir modüler parça var onu söküp radyatörü ve fanları ona takıp o parçayı da öyle kasaya takıyor. Şimdi diyelim ben Corsair 465x aldım(önde 3 fanlı). RGB gözüksün istiyorum önden ve bunun için soğutucu yanında gelen fanları ellemeden sadece radyatörü öne takıyorum. Mantık olarak yine fanlar push olarak radyatörü soğutmayacak mı? İllaki bu nzxt h510 mu almalıyız? Link de bu 2 video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Hatta technopat tarafından da sistem toplandı 465x'te öndeki fanların RGB'leri gözükmedi radyatörden ötürü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sağolun yani ben şimdi 465x kasa aldım diyelim yanına da h100i rgb platinium se aldım ve montajlayacağım. Radyatöre takılması gereken falnalrı ellemesem kasa önünde de 3 tame fan var hali hazırda üst 2 tanesine denk gelecek şekilde radyatörü montajlasam kasanın kendi fanlarıyla oluyor yani. Kalan 2 fanı da egzoz ve tepeye takarım hatta 1 adet daha alırım daha iyi hava akışı olur. Doğru mu anlamışım?

Pull-Push yapabilirsiniz kısaca ama ben 465X yerine daha geniş modellere bakmanızı öneririm.
Pull push olursa ekstra 1 değil 3 fan almam gerekir o kötü olur bence yeter de daha genişen kast nedir. Atx boyutta bir anakart alacağım ve midT bir kasa bakıyordum corsair bir setup hoş durur bence siz ne önerirsiniz.

Şimdi kasa ve soğutmayı aldınız mı?

Daha geniş kasa derken çift 360 MM olan, üste soğutucu takacağınız zaman yaşamayacağınız kasalar.
Yok hocam 240'lık radyatör zaten 360 düşünmüyorum ki üstte de 360'lık yer olan kasalar çok uzuyor, 465x gibi boyutlar benim için ideal.

4 senedir almadım YKS süreci var diye bu aralar inşallah yavaş yavaş alacağım. Hep kafamda radyatör her ne kadar içeri sıcak hava itse de öne takmak vardı, çünkü bu sayede radyatöre uzanan soğutma boruları daha hoş duruyor ve göze daha iyi geliyor diyordum. O yüzden zaten bu postu açtım önden de RGB'lerin gözükmesini istiyorum çünkü. Eğer olmazsa zaten tepeye takıcam ki tepede de hayli hayli yer var. Kasa boyutları diğer midT lerden biraz daha büyük. Onun dışında ekran kartı desteği demişsiniz ancak şuana kadarki en büyük ekran kartını bile öne radyatör ve fanlar içeri takılı olsa bile takılabilir. Yine söylüyorum bu standart bir midT kasalardan daha uzun. Sığmasa giderim yukarı takarım. Evet sonuç olarak hepsi benim biraz RGB istememe ve düzene takıntım olabilir. Allah aşkına şu farka bakar mısın sen olsan nereye takmak isterdin Ya da benim kablo fantezim var

Dosya Ekleri

• swishy.jpg
    34,2 KB · Görüntüleme: 77
  • corsair-hydro-series-h100i-pro-rgb-liquid-cpu-cooler-1000px-v1-0004.jpg
    167 KB · Görüntüleme: 116
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…