Radyatör fanını en yüksek hızda çalıştırmak sorun çıkartır mı?

Alone_Man

Kilopat
Arkadaşlar malum sıcaklar başladı. Kendim Antalya'da oturuyorum, şimdiden 35 derecelerde geziyor hava sıcaklığı, işlemcim de Ryzen 5 2600X. AIDA64 programıyla takip ediyorum sıcaklıklar çok değişken. İçerisinde bir anda 50 iken 60 çıkıyor veya 71 iken 80 çıkıyor. Kullanmış olduğum sıvı soğutma var. Cooler Master Masterliquid 120 mm. Ben bu radyatör fanını BIOS'tan full speed getirsem devamlı böyle kullansam herhangi bir zararı olur mu sizce? Max rpm 1985 ile 2000 rpm arası dönme hızı mevcuttur.

Herhangi bir zararı yok, ses rahatsız etmiyorsa kullanabilirsiniz.

Birazcık fazla elektrik tüketimi olur ama çok fark edilebileceğini düşünmüyorum.

60 dereceyi geçtikten sonra fan devrini %75-80 arası ayarlayın. Çok fazla ses meydana çıkmaz. 70 dereceye geldiğinde ise fan hızını %100 olarak ayarlayın. Aynı soğutucu var radyatörde önlü arkalı fan bağlı soğutmayı 8-10 derece kadar fark ettiriyor.

Zaten öyle manuel ayarlama yaptım 60 dereceyi gördükten sonra %100 çalışıyor. Sıvı soğutmayı ben kendim yapamadım daha doğrusu kasama sığmadı egzos fanın oraya yapacaktım radyatör sığmadı için öndeki 2 tane fan var onun üstüne yaptı arkadaşımın birisi.
Çok fazla yok, bendeki şelale sesi gibi bazen dırrr diye.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…