Radyatör neden titrer?

shturkes

Kilopat
Daha fazla  
Hocam tekrardan merhaba. Ben ses sorununu buldum. Fanlar radyatörü titretiyor. Ondan dolayı da uğultu yapıyor. İşin ilginç tarafı yatay şekilde kasayı konumlandırdığımda fanlardan ses gelmiyor. Ama dik konumda fanlar tam güçte sürtünme, titreşim vari ses çıkartıyor. Bu büyük ihtimalle kasa dik konumdayken fanlar aşağıya doğru sarktığı için sallanıyor. Yatak konumda ses yapacak derecede sallanmıyor olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Bu dik konum)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Kasayı yatırdığım konumda)

Fanları maksimum %80 yapıp deneyeceğim. Gürültü olmazsa o şekilde kullanırım. Servise gönderip uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tekrardan merhaba. Ben ses sorununu buldum. Fanlar radyatörü titretiyor. Ondan dolayı da uğultu yapıyor. İşin ilginç tarafı yatay şekilde kasayı konumlandırdığımda fanlardan ses gelmiyor. Ama dik konumda fanlar tam güçte sürtünme, titreşim vari ses çıkartıyor. Bu büyük ihtimalle kasa dik konumdayken fanlar aşağıya doğru sarktığı için sallanıyor. Yatak konumda ses yapacak derecede sallanmıyor olabilir.

(Bu dik konum)

(Kasayı yatırdığım konumda)

Fanları maksimum %80 yapıp deneyeceğim. Gürültü olmazsa o şekilde kullanırım. Servise gönderip uğraşmak istemiyorum.

Servise vermeye değmez bence de. Aşağıya sarktığı içindir, belki tavsiye veren olur onu da çözümlersin burdan. Fanların radyatörü sallamaması lazım radyatör belki sıkı da bağlanmamış olabilir.

Öncelikle geçmiş olsun hocam benim de aynı sorunum var ama hangi fan takırdıyor bir türlü bulamadım kafayı yiyeceğim. Bazen tüm gün hiç tıkırdamıyor bazen daha açar açmaz başlıyor.

Onu şöyle anlarsın fanların kasasını tutmaya çalış. Radyatörü tutmaya çalış. Fanlara baskı uygulamışsın mesela ses kesilmiş. Hangisini tutunca ses gidiyosa sorun ondadır. Bence fanlarda sorun. Elin falan çarptı dönerken balans mı yaptı acaba pek balans sesi gibi de değil ama.

Onu şöyle anlarsın fanların kasasını tutmaya çalış. Radyatörü tutmaya çalış. Fanlara baskı uygulamışsın mesela ses kesilmiş. Hangisini tutunca ses gidiyosa sorun ondadır. Bence fanlarda sorun. Elin falan çarptı dönerken balans mı yaptı acaba pek balans sesi gibi de değil ama.
Fanı radyatörden çıkartıp aynı konumda tutarak denediğimde fanda bi sürtme yada farklı bir ses çıkmadı, radyatörü kasadan çıkartıp montajsız çalıştırdım orda da ses çıktı, söküp tekrardan taktım düzelmedi, bağlantı noktalarına slikon koydum o da düzeltmedi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı