Radyatöre 6 adet fan takmak

kr0nos6

Picopat
360mm radyatorun üzerine 3 adet daha fan takmak işime yarar mı?
Eğer takarsam bağlantısını(sysfan mı cpufan mı) yapacağım.
Alttaki fanlar ile aynı yönlü mü takmalıyım?
Bilgilendirme.
"Radyatör kasanın üzerinde ve 360mm"
"Kasam XPG battlecruiser"

Gerekli bir durum olursa fotoğraf atacağım.

Hocam, bence gerek yok. Zaten fanları yeterli. Takarım diyorsanız, SYS FAN kullanabilirsiniz. Mevcut fanlara destek olur.

Soğutucu modeli nedir? Pek gerekli değil, kasaya da sığar mı emin değilim.
Hocam eğer sığmaz ise ön panele takarım
Hocam, bence gerek yok. Zaten fanları yeterli. Takarım diyorsanız, SYS FAN kullanabilirsiniz. Mevcut fanlara destek olur.
Hocam SYS FAN destek yapmak isterim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum kasanın önünde 3 adet fan bulunuyor onun arkasına 2 adet daha yerleştirsem havayı alacak şekilde nasıl olur (hatta ön panelin içeriden foto atıyorum)

Dosya Ekleri

• IMG_20210114_152811.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 115
AIO larda fanlardan ziyade radyatörün yüzey miktarı önemli.
280mm lik corsair 115i pro'da 2-4 fan farkettirmiyor. (9900K 5Ghz oc)
Kendi orj. 2 fanı max.1150 devir sessiz fanlar.
Yazlımdan kontrol ettiğimde en yoğun kullanımda radyatör sıvı sıcaklığı 32C ye çıkıyor.
Çift taraflı kullanım benim tecrübeme göre hem gereksiz hem de extra gürültülü.
3 extra fan yerine daha iyi bir termal macun daha iyi sonuç verecektir.
İlla denicem derseniz:
-bütün fanlar aynı yöne üflemeli (ben radyatörü önde, içeri üfleyecek şekilde kullanıyorum)
-fan çoğaltıcı ile anakartta ki her çıkışa max. 2 fan olacak şekilde bağlayabilirsiniz.

Son düzenleme:

Hocam Max2 fan biraz kafamı karıştırdı çünkü bende tüm sysler aynı çıkışa bağlı

Tüm sysler aynı çıkışa bağlı kısmını anlamadım. Bütün fanlar tek sys çıkışa takılı demek mi bu?

Yayıncılardan ve technopat videolarından gördüğüm kadarıyla, her çıkışa max. 2 fan bağlayın diyorlar. (Çekilen akım nedeniyle)
Ya da PSU güç çıkışlarından birini bir fan çoklayıcıya takın. Gücü ordan alın ama devir ayarı yapamazsınız o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…