Rafine şeker nasıl bırakılır?

Makaleler
1
Daha fazla  
Şekeri tamamen bırakalı neredeyse 1 hafta oluyor rafine şekeri tümden kestim kola bile içmiyorum artık. Ama aklıma takılan birkaç soru var. Şekeri bıraktım derken doğal şekeri de mi tamamen kesmemiz lazım? Mesela meyveden gelen şeker gibi ya da diğer doğal gıdalardan. Şekeri bırakmamız gerekiyorsa doğal şeker de mi tüketmememiz gerekiyor?

Doğal şeker yapay şeker diye bir şey yok şeker şekerdir sizin rafine şeker dediğiniz şey muhtemelen glikoz şurubu.

Meyvelerdeki şekeri tüketebilirsiniz. Fabrika çıkışı şekerleri önermemelerinin sebebi, örneğin bir kekteki olan şeker miktarı normalin çok çok üstünde. Mesela bir elmada 5gr doğal şeker varsa aynı gramaja sahip kekte 30gr şeker var. Üstüne fabrika çıkışı şeylerde bir çok katkı maddesi giriyor. Şuruplar, tatlandırıcı, renklendirici vs. Meyve şekeri sıkıntı yaratmaz bu durumlarda. Sporcular bu yüzden şeker ihtiyaçlarını muz, üzüm, çilek gibi yerlerden karşılıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…